Ce soluţii există la cozile de sute de metri pe Tăietura Turcului şi Fabricii de Zahăr

Ce soluţii există la cozile de sute de metri pe Tăietura Turcului şi Fabricii de Zahăr
Situaţia traficului la barierele de trecere peste calea ferată de pe Fabricii de Zahăr şi Tăietura Turcului, unde cozile de maşini se întind pe sute de metri, e semnalată azi de Opoziţia din Consiliul Local. ziuadecj.ro a semnalat situaţia în vreme cu mai mulţi ani iar în acest interval problema a rămas nerezolvată.

 

"Într-un oraş cu pretenţii de capitală regională încă se stă la coadă la trecerile la nivel cu calea ferată. Barierele ţin în loc zeci sau chiar sute de maşini odată, câte 10-15 minute, cel puţin", spune vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bâldea. El exemplifică cu bariera pentru calea ferată de pe strada Fabricii de Zahăr şi cuu cea de pe strada Tăietura Turcului. "Zi de zi se formează cozi de aşteptare, spre nemulţumirea şoferilor, atunci când trec trenurile prin zonă. La orele de vârf, coborârea barierei este un adevărat blestem pentru cei prinşi la rând", spune el.

Strada Fabricii de Zahăr este folosită de şoferii care vor să ajungă în zona industrială a oraşului, unde îşi au sediul o mulţime de firme. "Aici, şirul maşinilor se întinde pe sute de metri, trenurile intră încet în oraş, iar timpul de aşteptare aduce la disperare şoferii", spune Bâldea. "Situaţia este şi mai tristă pe strada Tăietura Turcului. Dincolo de faptul că artera este folosită de clujenii care vin din zona rezidenţiala la parcul Tetarom I, strada este folosită şi ca o scurtătură pentru a ajunge în cartierele Grigorescu sau Mănăştur. În cazul acesta, cozile sunt şi mai mari. Şi nu de puţine ori, bariera din zonă se defectează, caz în care timpul de aşteptare este cel puţin dublu".

Soluţia tehnică în ambele situaţii este realizarea unor pasaje peste calea ferată - pod rutier cu două benzi, sugerează Bâldea, "întrucât reducerea timpilor de aşteptare la barieră nu ar rezolva problema".

Costurile pentru un astfel de proiect sunt mari, "dar având în vedere creșterea populației oraşului şi dezvoltarea zonelor industriale, considerăm oportună o astfel de investiţie", crede el.

ziuadecj.ro a semnalat situaţia şi în 2011, fără ca între timp problema să se rezolve.

 

Comenteaza