Video Ce urmează pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj! Primarul Floreștiului: „Va genera peste 3.100 de locuri de muncă”

Ce urmează pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj! Primarul Floreștiului: „Va genera peste 3.100 de locuri de muncă”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Spitalul Regional Cluj va fi construit pe un teren de peste 14 hectare în comuna Florești, iar valoarea totală a investiției este de aproximativ 688 de milioane de euro. 

Modelul 3D arhitectural al Spitalului Regional de Urgență Cluj a fost prezentat, vinerea trecută, de Ministerul Sănătății la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, joi, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a spus care sunt noutățile în ceea ce privește proiectul.

Macheta Spitalului Regional de Urgență Cluj este expusă în incinta Primăriei Florești și toți cetățenii o pot vedea. Ea este iluminată și pe timp de seară. Poate fi văzută și studiată întrucât conține și notele explicative cu privire la proiect. Cea mai mare comună din țară va găzdui cea mai mare clădire, după Casa Poporului. Documentația pentru lansarea licitației privind contractarea primului pachet de lucrări a fost încărcat deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și așteaptă ofertanții.

Primul pachet scos la licitație vizează diriginția și supravegherea lucrărilor, urmând ca următorul pachet de lucrări în ceea ce privește terasamentele și pregătirea lucrărilor să fie lansat în perioada imediat următoare. Ulterior, vor fi scoase la licitație și celelalte pachete. Intrăm în linie dreaptă. Tot ceea ce a ținut de partea birocratică și pregătirea acestui proiect s-a finalizat, iar în acest moment se lucrează la lansarea licitațiilor, urmând ca ulterior să se treacă la partea de execuție”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Un alt aspect important pe care edilul celei mai mari comune din țară a ținut să-l sublinieze este că, pe lângă beneficiile propriu-zise ale realizării Spitalului Regional de Urgență, investiția va genera peste 3.100 de locuri de muncă în Florești. Spitalul ar trebui să fie gata la 1 martie 2027.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților
• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente
• Organizarea de șantier
• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Clădirea principală a spitalului va avea 8 niveluri: subsol, parter, 5 etaje și etaj parțial compus din spații tehnice și heliport. Va avea 1.400 locuri de parcare (943 exterioare și 457 subterane)  și stație pentru autobuz. Accesul principal se va face din DN1 după construirea unui pasaj suprateran peste sensul giratoriu din proiectul centurii metropolitane și lărgirea DN1 către Cluj-Napoca, cu bandă dedicată pentru ambulanțe. Mai există un acces din DN1, sensul dinspre Florești și unul secundar de pe strada Răzoare.

Spitalul va avea 22 săli de operație, 4 săli de nașteri, 849 de paturi pentru viitori pacienți (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor). De asemenea, va avea șase centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților. Structura clinică este următoarea: Centrul pentru cap și gât (164 paturi), Centrul toracic (142 paturi), Centrul abdominal (157 paturi), Centrul pentru articulaţii, Centrul pentru coloana vertebrală și traumă (120 paturi), Centrul de medicină internă (180 paturi), Centrul pentru mamă și copil (86 paturi). În ambulatoriu se regăsesc și cabinete pentru medicina muncii. Nu în ultimul rând, spitalul va avea un turn de urgență „pandemică” - plecând de la experiența COVID-19.

Proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Comenteaza