Cel mai înalt pod suspendat din Europa. „Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar și ai vizitat zona”

Cel mai înalt pod suspendat din Europa. „Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar și ai vizitat zona”
| Foto: playtech.ro

România poate avea cel mai înalt pod suspendat din Europa. O comună dintr-un județ vecin de Cluj a depus proiectul la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru finanțare pe componenta de turism rural.

Țara noastră ar putea să găzduiască cel mai înalt pod suspendat din Europa, un proiect ambițios care promite să transforme comuna Parva din județul Bistrița-Năsăud într-o atracție turistică de renume. Primarul comunei, Ioan Strugari, a anunțat că proiectul a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru finanțare pe componenta de turism rural. Cu o înălțime de aproape 200 de metri, podul ar depăși recent inauguratul pod din Italia, devenind astfel cel mai înalt din Europa, potrivit playtech.ro.

Pod de 6 mil. euro aproape de Cluj

Proiectul necesită o finanțare de 6 milioane de euro, cu o cofinanțare de doar 2% din partea comunei, adică aproximativ 120.000 de euro. Primarul Strugari este optimist în privința aprobării proiectului, subliniind că acesta a fost depus foarte rapid și a obținut un punctaj favorabil. „Am depus proiectul la două secunde după deschiderea liniei de finanțare. Dacă primim finanțare, vom începe construcția anul viitor,” a declarat Strugari.

Construcția podului suspendat nu doar că va oferi o atracție turistică unică în Europa, dar va revitaliza și turismul local în Parva. Primarul speră că podul va atrage până la 100.000 de turiști anual, având un impact semnificativ asupra economiei locale. Parva are potențialul de a primi un număr mare de turiști, fiind multe case goale care pot fi transformate în pensiuni. „Acest proiect are puterea de a deschide zona turistică de aici până la Cluj. Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar și ai vizitat zona. Parva se poate dezvolta enorm prin acest proiect,” a adăugat primarul.

Potențialul turistic al comunei Parva a fost recunoscut încă de la începutul anilor ’90 de către francezii de la Asociația Franche-Sylvanie Besançon. Aceștia au propus un parteneriat pentru dezvoltarea turismului rural în zonă, însă proiectele anterioare nu au reușit să atragă un număr semnificativ de turiști.

Comenteaza