Cine angajează masiv în Cluj

Cine angajează masiv în Cluj
Consiliul Judeţean se pregăteşte să facă zeci de angajări, atât în instituţiile subordonate cât şi la nivelul propriului aparat de specialitate. Preşedintele Horea Uioreanu spune că este nevoie de specialişti.

La nivelul administraţiei judeţene, vor fi înfiinţate 72 de noi posturi de ordonatori de credite, pe lângă cele 335 de posturi disponibile. În total, vor fi angajate 96 de persoane, se arată într-un proiect de hotărâre pe care Consiliul Judeţean ar urma să-l aprobe la finele săptămânii viitoare. La nivelul apartului de specialitate al Consiliului Judeţean vor fi angajate 38 de persoane, în timp ce la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj vor fi angajate 36 de perosane. Şi la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj se vor recruta 17 persoane, iar la Camera Agricoă - cinci persoane.

Consiliul Judeţean a luat decizia de a lansa o nouă schemă de organigramă, pentru a angaja atât în apartul de specialitate cât şi în structurile subordonate. Oricum, din iunie şi până în prezent, fiecare regie şi societate subordonată Consiliului Judeţean a angajat deja un număr semnificativ de persoane (de la 5 până la 40 de persoane, în unele cazuri). Acum este vizat în primul rând apartul de specialitate al administraţiei judeţene, precum şi posturile de ordonatori de credit. „Avem nevoie de oameni buni. Pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine, se impune să angajăm personal", a comentat preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

Acesta a explicat că foarte multe posturi au fost blocate până în prezent, iar acest lucru nu avea cum să fie benefic pentru activitatea instituţiei. Numai că, pe lângă acele posturi prevăzute în organigramă dar neocupate, vor mai sunt înfiinţate multe altele. Aşa se face că se pune foarte mult accent pe crearea unor funcţii de consilieri asistenţi: debutanţi, superiori etc. De asemenea, sunt vizate posturi de consilieri juridici, funcţionari sau referenţi. La capitolul ordonatori de credite sunt ocupate 239 de posturi din cele 335 disponibile. În prezent, Consiliul Judeţean intenţionează să mai înfiinţeze încă 72 de posturi. În total, cu ce posturi mai sunt disponibile, vor fi angajate 96 de persoane. În privinţa aparatului de specialitate al administraţiei judeţene, sunt în prezent 38 de posturi vacante şi urmează să fie înfiinţate încă 24 de posturi. Şi la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj se vor recruta 17 persoane, iar la Camera Agricoă cinci persoane. Acest Plan de ocupare a funcţiilor publice a fost aprobat deja de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, înainte de a fi supus adoptării Consiliului Judeţean.

 

Comenteaza