Cine face studiile pentru transportul intermodal din Cluj, pentru 2 milioane euro

Cine face studiile pentru transportul intermodal din Cluj, pentru 2 milioane euro
Firma ce va face studiile pentru dezvotlarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă aeroportul din Cluj, într-un contract plătit cu bani europeni, este o asociere formată din patru firme. Studiile costă 1,5 milioane euro, fără TVA (2 milioane euro).

 

Consiliul Judeţean anunţă astăzi că oferta asocierii, foramtă din Airport Management & Constructions SRL, Societa per Azioni Esercizi Aeroportuari Milano, Pool Engineering şi SMA Construct a fost declarată admisibilă, şi prin urmare câştigătoare a licitaţiei. Oferta declarată câştigătoare are o valoare de 7.142.468 lei fără TVA, respectiv 1.575.000 Euro fără TVA, iar termenul de finalizare a studiilor este 17 octombrie 2014.


În cadrul procedurii au mai depus oferte şi societăţile Tractebel Engineering şi Aecom Ingenieria SRL. "În urma examinării şi evaluării documentelor de calificare depuse de aceşti ofertanţi şi a clarificărilor transmise, comisia de evaluare a considerat ca fiind inacceptabile ofertele depuse de către Tractebel Engineering şi Aecom Ingenieria SRL, întrucât nu îndeplinesc cerinţele minime de calificare impuse prin documentaţia de atribuire", arată Consiliul Judeţean.

Studiile care vor fi realizate se înscriu în proiectul cofinanţat de către Uniunea Europeană şi Consiliul Judeţean Cluj prin programul TEN-T 2011, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Proiectul este primul din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unor astfel de studii pentru un aeroport. Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de euro, din care finanţarea nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană este de un milion de euro.

Vezi aici toate ştirile despre TEN-T

Comenteaza