Cine poate opera parcurile de aventură și paintball din Baza Gheorgheni. Intarea, contra cost
- Scris de Ziua de Cluj
- 07 Mai 2019, 11:23
- Administraţie
- Ascultă știrea
La aproape trei ani de la inaugurarea Bazei Sportive Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca dorește să deschidă pentru public parcul de aventură și cel de paintball. Deși facilitățile complexului sportiv sunt gratuite, intrarea în cele două parcuri se va face contra cost.
Parcul de aventură este întins pe 1.526 mp, iar cel de paintball are o suprafață de 2.954 mp: "Parcul de aventură întins pe o suprafață 1.526 mp și parcul de paintball, în suprafață de 2.954 mp se află în incinta Complexului de Agrement-Baza Sportivă Gheorgheni. În momentul de față, parcurile au ca dotări: echipament parc de aventură (5 bucăți, în valoare totală de 39.230 de lei), obstacole și ținte paintball (25 de bucăți, în valoare de 20.804 de lei), protecție împrejmuire teren paintball 300 m (valoare totală de 6.597 lei)", se arată într-un document publicat de municipalitatea clujeană.
De cele două parcuri se vor ocupa firme specializate. Consilierii locali vor vota, în ședința din 8 mai 2019, proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de concesiune de servicii prin „selecție de oferte” a parcurilor de aventură și paintball, situate în municipiul Cluj-Napoca, în incinta Complexului de Agrement – Baza Sportivă Gheorgheni.
Complexul sportiv Gheorgheni, pe 9.4 hectare, inaugurat în 2016
Complexul sportiv Gheorgheni, realizat de Primăria Cluj în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale prin Compania Naţională de Investiţii a fost inaugurat oficial, în 1 decembrie 2016. Valoarea investiţiei a fost de 20.255.273,44 lei, fără TVA. Constructor: societatea clujeană S.C. Nord Conforest S.A. Termenul iniţial de finalizare a fost vara anului 2016.
Complexul se întinde pe o suprafață de 9,4 hectare, în locul fostului cartodrom, și cuprindeterenuri cu nocturnă - 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă. În ceea ce privește zonele interioare, baza sportivă include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională. De asemenea, baza este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; parc aventură - trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase. Accesul în perimetrul bazei sportive este liber și gratuit pentru toți cetățenii.
1,5 milioane euro pentru Baza Sportivă "La Terenuri"
Amimtim că, în 11 aprilie 2019, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona ”La Terenuri” din cartierul Mănăștur. De asemenea, a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare.
Câştigătorul licitaţiei este asocierea SC Napotech Proiect SRL - SC Arhi Box SRL, iar valoarea investiţiei este de 348.000 lei făra TVA. "Ne dorim să le oferim mănășturenilor – și nu numai – un parc pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, cel puțin la nivelul celei din cartierul Gheorgheni, care a adus deja bucurie (și sănătate) atâtor mii de clujeni. Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de 43.000 de metri pătrați. Alte lucrări demarate vizează ridicările topografice și studiul geotehnic; ulterior vor fi solicitate avizul pentru PUZ și avizul de mediu. Toate aceste demersuri sunt obligatorii pentru realizarea investiției", a declarat edilul Emil Boc.
Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro pentru zona de agrement (4,3 de hectare), din care va face parte şi baza sportivă similară cu cea din cartierul Gheorgheni.
Proiectul include:
- terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă și acces prin rezervare prealabilă, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), cu acces liber, fără rezervare,
- amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite),
- terenuri sintetice de baschet, cu nocturnă, tenis de masa (in spatii acoperite si deschise), mese de șah,
- amenajari cu aparate fitness în spaţii amenajate etc.;
- zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și
- echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber;
- diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece;
- funcțiuni de alimentație publică;
- funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje intreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor).
Vor fi amenajate zone pietonale și velo, iar căile de acces vor fi modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente. Spaţiul va dispune de wi-fi gratuit și va fi supravegheat video.