Clădirea-ruină de pe Bucium se transformă în sediul Academiei de Muzică, cu 37 milioane de euro
- Scris de Ziua de Cluj
- 09 Noi 2019, 17:32
- Administraţie
- Ascultă știrea
Vineri, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a publicat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care clădirea lăsată în paragină devine sediul Academiei de Muzică Cluj.
Valoarea totală a investiției este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanțată de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.
Obiectivul va fi realizat prin Programul național de construcții de interes public sau social - subprogramul „Instituții de învățământ superior de stat“, derulat de MLPDA, prin CNI.
Proiectul de act normativ poate fi consultat aici, iar termenul pentru primirea în scris a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor este de 10 zile calendaristice de la publicarea anunţului.
Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, acreditată instituțional cu calificativul „grad de încredere ridicat”, cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii în domeniul „muzică”, organizate pe trei cicluri universitare: studii de licență (cu forma de organizare „la zi” şi „la distanţă” - DID), masterat şi doctorat (şcoală doctorală).
Programelor de studii aferente celor trei cicluri de studii universitare li se adaugă: pregătirea personalului didactic, programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă, extensii universitare, master-class. Numărul studenților Academiei s-a multiplicat în ultimii 20 de ani de circa 8 ori, ajungând, până în prezent, la peste 1.000.
"Investiția de față vine în întâmpinarea nevoii educaționale identificate atât la nivel local, cât și regional – de creare a unei infrastructuri moderne, care să dezvolte educația muzicală și să satisfacă cerințele de pregătire a studenților și de organizare a evenimentelor artistice", se arată într-un comunicat al MLPDA.
Prin acest obiectiv, se continuă, la nivel național, dezvoltarea infrastructurii educaționale prevăzută în documentele strategice elaborate de ministerul de resort (Strategia educației și formării profesionale 2016-2020, Strategia națională pentru învățarea pe tot parcursul vieții 2015-2020, Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a școlii și Strategia națională privind învățământul terțiar 2015-2020), care asigură o viziune globală pe termen lung asupra dezvoltării/consolidării infrastructurii educației și formării profesionale inițiale și continue, dincolo de perioada de finalizare a accesării fondurilor europene, inclusiv pentru finanțări din bugetul de stat sau alte surse.