Cluj-Napoca: Vouchere sportive în valoare de 500 lei pentru elevi

Cluj-Napoca: Vouchere sportive în valoare de 500 lei pentru elevi
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Începând cu anul școlar 2024-2025, pentru elevii din clasele a III-a Primăria Municipiului Cluj-Napoca acordă câte 500 lei/elev pentru a participa la activități sportive, pentru a merge la un club sportiv și pentru a se iniția în diferite sporturi.

''Aceste vouchere au ca obiectiv încurajarea copiilor să facă mișcare încă de la vârste fragede, astfel încât sportul să devină o parte integrată a vieții lor.

România are ce mai înaltă rată de obezitate la adolescenți din Uniunea Europeană. De aceea, noi toți, autorități locale, autorități naționale, europene, școală, părinți, trebuie sa facem tot ce ne stă în putință să încurajăm tinerii sa facă mișcare și sport.

Voucherele sportive pot fi utilizate pe tot parcursul anului școlar, inclusiv pe perioadele vacanțelor școlare. Dacă programul va avea succes, Primăria Cluj-Napoca îl va continua. Haideți, la Cluj, să facem din mișcare o regulă a vieții de zi cu zi, un mod de trai, un mod în care să ne simțim bine în orașul nostru!'', a declarat edilul Emil Boc. 

Comenteaza