Clujeanul cu rang de ministru dă asigurări: „Proiectul metroului de la Cluj merge înainte!”

Clujeanul cu rang de ministru dă asigurări: „Proiectul metroului de la Cluj merge înainte!”

Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, spune că proiectul metroului reprezintă o prioritate nu doar pentru Cluj, ci și pentru întreaga țară, iar sprijinul Guvernul României permite să se avanseze cu lucrările. 

Primarul Emil Boc a anunțat, marți, 24 septembrie 2024, că proiectul metroului de la Cluj-Napoca are o nouă sursă de finanțare. Este valabilă și după 2026 și poate acoperi toate cheltuielile de implementare a proiectului - 2 mld. de euro

Liberalul clujean Mircea Abrudean a salutat acest nou demers făcut de administrația clujeană și Guvernul României.

Proiectul metroului de la Cluj merge înainte!

Un nou pas important pentru Cluj a fost făcut marți prin semnarea unui act adițional la contractul de finanțare pentru metroul Clujului. Prin aceasta, am extins sursele de finanțare, incluzând obligațiunile verzi, pe lângă fondurile europene. Aceste obligațiuni acoperă atât cheltuielile actuale, cât și pe cele viitoare, pe întreaga durată de implementare a acestui proiect vital.

Proiectul metroului reprezintă o prioritate nu doar pentru Cluj, ci și pentru întreaga țară, iar sprijinul Guvernul României ne permite să avansăm cu lucrările. Clujul are nevoie de proiecte îndrăznețe și sustenabile, iar prin colaborare și soluții inteligente, continuăm să construim un oraș modern, în care mobilitatea urbană să fie la cele mai înalte standarde.

Îl felicit pe primarul Emil Boc pentru tenacitatea cu care urmărește acest proiect, care va aduce un mare salt înainte pentru întreaga noastră comunitate”, a transmis candidatul PNL Cluj la alegerile parlamentare din 1 Decembrie.

Proiectul metroului de la Cluj va costa 2 miliarde de euro și trebuie finalizat până în 2031.

Comenteaza