Clujenii, trimişi cu amenzi în parcarea Năvodari

Clujenii, trimişi cu amenzi în parcarea Năvodari
Sute de clujeni au fost amendaţi pentru parcări ilegale şi trimişi să parcheze pe spaţiul proaspăt inaugurat dintre strada Năvodari şi Bulevardul 21 Decembrie.

Primăria a deschis de o săptămână o parcare cu 229 de locuri, pe care se intră dinspre strada Năvodari. Aceasta a fost asfaltată, marcată şi dotată cu parcometre.

Odată ce parcarea a fost inaugurată, şoferii clujeni au fost împinşi să o folosească. Mai întâi cu vorba bună, apoi cu amenzi. „Ne axăm să îi convingem pe clujenii care au treabă în zona Pieţei Avram Iancu să folosească parcarea Năvodari, pentru că distanţa este de numai 5 minute de mers pe jos. În primele două zile nu am amendat pe nimeni. Sute de şoferi au primit în parbriz o informare că s-a deschis parcarea. Apoi am început să dăm sancţiuni. În câteva zile, am dat circa 450 de amenzi", a spus directorul Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean. 

Accesul în parcarea se face de pe strada Năvodari, pe care se intră de pe strada Dorobanţilor; iar ieşirea este prevăzută pe Bulevardul 21 Decembrie, unde este instalat un semn „obligatoriu la dreapta"; şoferii trebuie să pătrundă preţ de 100 m pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun şi să ocolească biserica Sf. Petru pentru a se întoarce spre centru.

Parcările de pe strada Năvodari au fost încadrate în zona II de taxare, adică 1 leu pe oră. Nu va exista personal angajat, ci va funcţiona ca orice parcare de pe stradă. Există şi opt locuri pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Am instalat camere video şi nu este nevoie de personal angajat. Va fi poliţie în zonă, nu putem pune câte un om la fiecare parcare din oraş. Vor intra acolo şi firmele de salubrizare/ deszăpezire, ca pe orice stradă din Cluj", spunea viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria a ales soluţii ieftine, pentru că e foarte probabil ca viaţa acestei parcări să fie scurtă. Pe spaţiul respectiv, unde în trecut funcţiona o cazarmă, municipalitatea doreşte de câţiva ani să realizeze Centrul Cultural Transilvania şi un parking subteran, printr-un parteneriat public-privat. Deocamdată, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să devină partenerul primăriei în acest proiect.

Comenteaza