Consilierii judeţeni au mai făcut o concesie pe drumul Răchiţele - Ic Ponor. Ce riscau dacă nu prelungeau din nou durata

Consilierii judeţeni au mai făcut o concesie pe drumul Răchiţele - Ic Ponor. Ce riscau dacă nu prelungeau din nou durata
Au făcut scandal că nu votează, dar s-au conformat fără crâcnire: consilierii judeţeni ai USL au votat pentru prelungirea contractului de execuţie la drumul Răchiţele - Ic Ponor, astăzi.

Consilierii judeţeni au făcut doar două amendamente la propunerea iniţială - contractul va fi prelungit până la finalizarea celor 9 poduri de pe traseu, cu menţiunea că graficul de execuţie şi graficul valoric pentru fiecare tip de lucrări din contract trebuie predat în 5 zile, nu în 10 zile. În caz contrar, contractul se reziliază de drept fără intervenţia instanţelor, conform Hotărârii de Consiliu Judeţean.


Prelungirea a fost aprobată cu 30 voturi "pentru", şi 3 abţineri. Doi consilieri nu au votat. Citeşte aici detalii despre tensiunile din rândul consilierilor judeţeni pe această temă

Prelungirea contractului, cu mai bine de 200 de zile, a fost decisă iniţial în 11 septembrie anul trecut. Atunci, contractul de lucrări a fost prelungit cu 217 zile, începând din 13 august, când CJ Cluj şi firma care execută lucrările au convenit ca durata de execuţie să poată fi prelungită în cazul în care durata de execuţie a podurilor depăşeşte termenul de finalizare de 31 ianuarie 2013. Între timp a fost încheiat un contract de execuţie pentru cele 9 poduri de pe traseu, în 2 aprilie 2013, cu o durată de cinci luni.

Contractul de finanţare pentru lucrările la drum, încheiat în 8 august 2008 între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (AM POR), Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (OI) şi Judeţul Cluj, încetează prin expirarea duratei, în 8 august 2013.


Conform proiectului de HCH, neprelungirea duratei de execuţie a lucrărilor aferente contractului de lucrări, astăzi, prezenta urmatoarele riscuri:
- ar conduce la încetarea efectelor contractului şi implicit la riscul unui litigiu cu antreprenorul;
- litigiul ar putea determina suspendarea de catre instanta a organizarii unei noi licitatii pentru restul lucrărilor ramase de executat;
- nefinalizarea contractului de lucrari in interiorul duratei contractului de finantare, fapt ce ar determina neindeplinirea indicatorilor proiectului stabiliţi prin acest contract, avand ca si consecinta restituirea tuturor sumelor rambursate, inclusiv perceperea de dobânzi penalizatoare.

Comenteaza