Consilierii PDL, în război cu Uioreanu. Nu sunt de acord cu expertiza pentru exproprieri

Consilierii PDL, în război cu Uioreanu. Nu sunt de acord cu expertiza pentru exproprieri
Consilierii judeţeni ai PDL au anunţat că nu vor vota actuala expertiză ce vizează despăgubirile pentru expropriaţii de la aeroport.

Liderul de grup Alexandru Coroian a subliniat că nu s-a făcut o procedură de achiziţie pentru contractarea expertizei, nici măcar o selecţie de oferte, şi ca atare consilierii nu-şi pot asuma votul pentru această expertiză. "Vor să exproprieze parcele cu 40 de bani pe metrul pătrat, adică jumătate din cât costă un covrig. E inadmisibil", spune Coroian. "Avem o problemă de legalitate aici iar cei vinovaţi să răspundă şi să-şi asume că au compromis procedura de expropriere a acestor parcele".


Coroian a mai precizat că nu e împotriva finalizării construcţiei la pista aeroportului, dar că nu poate fi de acord cu această "manevră a executivului" Consiliului Judeţean de a-i despăgubi pe proprietari. Reprezentanţii consilierilor judeţeni ai PDL vor lansa o propunere la şedinţa de azi a CJ, în sensul ca expertiza să fie reluată.

"Dacă se va merge pe selecţie de oferte, în maxim două săptămâni se va finaliza această procedură fără să existe riscul ca lucrările să întârzie. E cea mai bună metodă prin care putem continua acest proiect", a spus Coroian, "iar pentru expertiza contractată de domnul Uioreanu să răspundă; s-au plătit 9.000 de lei fără ca aceasta să fie în regulă. Domnul Uioreanu să-i plătească înapoi din buzunarul lui".

Comenteaza