Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor

Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. Acestea vizează sectorul de drum în lungime de aproape 4 kilometri  cuprins între pozițiile kilometrice 35+375 și 39+060.

Necesitatea executării acestor lucrări de întreținere a fost determinată de alunecările de teren de pe versanți și de viiturile înregistrate la sfârșitul anului trecut.

Urmează a fi derulate, astfel, operațiuni constând în înlăturarea criblurii de pe carosabil, degajarea pământului și a materialului pietros rezultat în urma alunecărilor de teren de pe versanți și a viiturilor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea de parapete deteriorate.

Lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean.

Reamintim, în acest context, faptul că sectorul de drum Doda Pilii – Ic Ponor, situat pe raza județului Cluj, a fost asfaltat până la limita judeţului, în cadrul unor lucrări de modernizare şi reabilitare derulate de Consiliul Judeţean Cluj.  Sectorul de drum Ic Ponor – Padiş, rămas neasfaltat, nu se situează pe raza judeţului Cluj şi, deci, nu face parte din reţeaua de drumuri administrată de Consiliul Judeţean Cluj.

 

Comenteaza