Consiliul Județean are bani pentru drumuri, dar nu găsește firme serioase pentru lucrări

Consiliul Județean are bani pentru drumuri, dar nu găsește firme serioase pentru lucrări
Lucrari de reparatii pe Drumul Bistritei

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat la ZIUA LIVE că cea mai mare problemă referitor la drumurile județene este lipsa unor firme serioase care să execute lucrările.

”Anul acesta vom continua modernizarea la câteva drumuri importante. Am început deja la Drumul Apusenilor și Drumul Bistriței, proiecte finanțate din bani europeni. Este aceeași firmă, firma Napoca, am semnat contractul anul trecut. Sper ca anul acesta să lucreze, pentru că în caz contrar sunt decis să reziliez contractul. Această firmă ne creează probleme, cum ne-a creat anul trecut și altă firmă, cu care deja am reziliat contractul. Firma Napocasper  să își facă treaba, pentru că există bani la buget. Nu e normal să ai bani să asfaltezi 400 de kilometri de drum în județ și să nu ai firme care să facă lucrarea pentru că nu au angajați.

Avem această situație în județ. Cea mai mare problemă e lipsa firmelor de construcții care să vină să se înscrie la licitații și să facă lucrările. Astăzi avem în cont 250 de milioane de euro bani europeni câștigați anul trecut pentru drumuri, dar unde am reziliat contractul și acum refacem licitația”, a spus Alin Tișe.

Acesta a adăugat și că, pentru că vremea a permis, au început și lucrările de întreținere pe mai multe tronsoane de drumuri, în special acolo unde pe parcusul iernii oamenii au trimis sesizări că este nevoie de intervenții.

În 2019, în județul Cluj au fost realizate diferite lucrări pe circa 600 de kilometri de drum. Președintele Consiliului Județean a adăugat însă că sunt de multe ori probleme la recepție cu calitatea lucrărilor, motivele fiind diferite, inclusiv legate de prevederile legale.

”Anul trecut a fost un an foarte bun pentru drumuri, am atins cu lucrări circa 600 de kilometri, am reușit să lucrăm pe drumuri care erau de pământ sau de pietris, și pe drumuri importante din toate zonele județului, fie că vorbim, de exemplu, de drumul de la Gilău la Mărișel, de cel de la Chinteni la Recea Cristur, Așchileu-Borșa-Panticeu-Vultureni.

Când vom ajunge să avem asfalt pe toate drumurile județene, ele trebuie doar întreținute anual. Și asta pentru că în România nu se construiesc drumuri cu asfalt 40-50 cm, ca în Germania, iar garanția e de 2 ani. Una e să ai asfalt de 10 cm sau de 40 cm”, a spus Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Comenteaza