Consiliul Judeţean îşi întoarce faţa către stadionul CFR

Consiliul Judeţean îşi întoarce faţa către stadionul CFR
Implicarea în modernizarea stadionului CFR, dar şi găsirea unor soluţii juridice care să permită asigurarea unui sprijin financiar clubului ar trebui să se regăsească în preocupările Consiliului Judeţean după alegeri, spune Alin Tişe.

Clujul şi suporterii trebuie să se poată bucura, într-un mod echitabil, de performanţele ambelor cluburi de fotbal, Universitatea şi CFR, consideră preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe. Acesta a precizat că imediat după alegeri plenul trebuie să dea un răspuns clubului CFR cu privire la solicitarea de sprijinire a modernizării stadionului din Gruia. Tişe a precizat că aşa cum s-au găsit resurse pentru construcţia Cluj Arena, de care beneficiază Universitatea Cluj, se pot găsi soluţii şi pentru sprijinirea stadionului "Dr. Constantin Rădulescu", pe care activează clubul CFR Cluj. Declaraţiile au fost făcute ieri dimineaţă la REALITATEA FM Cluj.

Cheltuielile pentru întreţinerea stadionului Cluj Arena sunt destul de mari, motiv pentru care, a anunţat preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe, nu se vor putea face concesii cu privire la diminuarea chiriei pe care o plăteşte în prezent clubul Universitatea. "Noi am cheltuit resurse importante pentru construcţia Cluj Arena. Clubul Universitatea este principalul beneficiar al acestui stadion, iar din punctul meu de vedere suma pe care o plăteşte nu e mare deloc, mai ales că, până la urmă, aceşti bani se întorc tot în stadion. Dacă noi nu am întreţine stadionul la standardele cerute de patronii Universitatea, oare nu tot ei ar veni să ne reproşeze lucrul acesta? Păi, dacă ar vrea să plătească chirie mai puţin, cu ce bani am putea să ne achităm de aceste obligaţii?", a spus Tişe. El nu a ascuns că patronii clubului Universitatea solicită sprijin financiar pentru echipă.

"Până în prezent, noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile contractuale faţă de Universitatea Cluj. Cu toate acestea, finanţatorii clubului au pretenţia să-i sprijinim şi financiar, suplimentar. Numai că legea nu ne permite să dăm bani după bunul plac. Sunt nişte reguli pe care nu le putem încălca. Putem da bani numai în calitate de acţionari sau de asociat, calitate pe care Consiliul Judeţean (CJ) nu o are la acest club", a spus Tişe. Acesta a afirmat că se va analiza în continuare posibilitatea de a sprijini clubul Universitatea, ceea ce nu înseamnă că nu vor fi găsite soluţii şi pentru clubul de fotbal CFR Cluj.

"Avem două echipe de fotbal şi trebuie să acordăm sprijin în mod egal, pentru amândouă. Indiferent că suntem suporterii uneia dintre echipe, corect este să le tratăm la fel pe ambele", a spus Tişe. El a precizat că pe viitor nu exclude posibilitatea ca administraţia judeţeană să devină acţionar la unul dintre cele două cluburi de fotbal. "Legea ne permite să devenim acţionari la un singur club de fotbal, aşa încât rămâne să decidă plenul cum vom proceda. Cert este că trebuie să acordăm sprijin financiar şi clubului CFR. Aşa este corect", a spus Tişe. Cel mai probabil, a adăugat acesta, imediat după alegeri se va analiza posibilitatea în care plenul CJ se va putea implica în modernizarea stadionului "Dr. Constantin Rădulescu".

 

Comenteaza