Cum a dat aerul condiţionat bătăi de cap clujenilor care calcă în Centrul de Informare pentru Cetăţeni

Cum a dat aerul condiţionat bătăi de cap clujenilor care calcă în Centrul de Informare pentru Cetăţeni
Instalaţia de aer condiţionat din Centrul de Informare pentru Cetăţeni al Primăriei Cluj-Napoca le dă bătăi de cap contribuabililor: unul cere ca aparatul să fie pornit pentru că e cald, altul să fie oprit pentru că se face risipă şi e prea frig, iar un al treilea spune că este alergic şi riscă îmbolnăvirea în timp ce solicită servicii publice. „E imposibil să împăcăm toate părerile", spun dezarmaţi reprezentanţii municipalităţii.

Dorel Pop este un clujean care a încercat săptămâna trecută să apeleze la serviciile centrului d einformare. „Mare mi-a fost mirarea să constat frigul din interiorul imobilului, ţinând cont că afară erau 15 grade Celsius, în interior nu erau mai mult de 10-12 grade iar aparatele de aer condiţionat mergeau la maxim", a spus Pop într-o reclamaţie pe domnuleprimar.ro. El se întreabă cum de angajaţii rezistă să lucreze în aceste condiţii, „eu nu a trebuit să stau mult în încăperea aceea friguroasă, că altfel ajungeam la medic răcit". Pop se întreabă de ce se risipesc banii publici „pe asemenea consumuri inutile".


Într-un răspuns, reprezentanţii municipalităţii spun că cetăţenii se plâng de aerul condiţionat indiferent că merge sau nu. „Într-o singură zi au existat trei solicitări exprese din partea cetăţenilor care au vizitat CIC, cu privire la reglarea aparatului de aer condiţionat", arată aceştia. „Unul a reclamat faptul că incinta e climatizată cu sisteme de aer condiţionat în condiţiile în care este alergic şi riscă îmbolnăvirea în timp ce solciită servicii publice într-o instituţie de administraţie publică locală. Altul a solicitat ca aerul condiţionat să fie pornit şi temperaturile să fie mai scăzute, cel de-al treilea acuzând instituţia de risipă a banului public cu privire la folosirea acestor aparate, într-o zi în care temperaturile ambientale nu necesită acest lucru", se arată în răspunsul municipalităţii. Concluzia - „vom încerca pe viitor să găsim temperatura ideală atât pentru cei care nu agreează sistemele, cât şi pentru cei care le consideră obligatorii".

Comenteaza