Foto Cum arată acum, după modernizare, Parcul Feroviarilor

O serie de fotografii publicate de Ordinul Arhiecților prezintă revitalizarea Parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca. 

''După inaugurarea în 2023 a proiectului Turnul Pompierilor din Cluj este rândul revitalizării Parcului Feroviarilor, tot în Municipiul Cluj, proiecte fanion dintr-o serie mai amplă de proiecte realizate prin concurs în diferite faze de implementare ce se derulează în prezent. Este o demonstraţie valabilă a importanţei organizării de concursuri de arhitectură şi a nevoii de proiectare de calitate nu a alegerilor pe baza preţului cel mai mic.

La începutul verii s-au finalizat lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor din municipiul Cluj-Napoca, prin implementarea soluției declarate câștigătoare în urma Concursului internațional de soluții organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România în anul 2018.
Competiţiile de arhitectură îşi demonstrează importanţa prin creşterea calităţii mediului construit, lucru imposibil fără proiectare de calitate, oferire de instrumente adecvate noilor necesităţi din societate, economisire de timp şi resurse în implementare. Toate acestea se obţin prin discuţii iniţiale şi analize detaliate ale nevoilor autorităţilor contractante.

Prin exemplele de bună practică de acest tip dorim să aratăm că atribuirea proiectelor de investiţii se poate face prin competiţii de arhitectură care nu frânează sau întârzie dezvoltarea locală, ci devin generatoare de prosperitate, siguranţă şi calitate a vieţii în oraşele noastre.

Autori principali: arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Anamaria Olănescu, arh. Anda Gheorghe. Colaboratori specialități: Structură – ing. Ovidiu Rusu, Peisagistică – ing. peis. Alexandru Cotoz, ing. hort. Valentin Sebastian Dan, Construcții hidrotehnice – ing. Monica Gheorghe

În faza de proiectare și implementare proiectul a avut patru obiective trasate prin tema de concurs: reabilitarea Parcului Feroviarilor, reabilitarea strada Parcul Feroviarilor, amenajare malurilor râului Someș în dreptul parcului şi construirea a două pasarele pietonale peste râul Someș'', scriu cei de la Ordinul Arhitecților. 

Comenteaza