Foto Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât

Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât
Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât
Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât
Cum decurg lucrările pentru închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât

Se lucrează intens la închiderea și ecologizarea rampei de deșeuri de la Pata Rât, atât la impermeabilizarea și acoperirea depozitului, cât și la consolidare, transmite conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. 

"În prezent, se lucrează intens la impermeabilizarea zonei de est a corpului depozitului, respectiv la montarea puțurilor de drenare a biogazului. După amplasarea celor trei membrane geocompozite ce impermeabilizează depozitul față de apele provenite din precipitații, acestea sunt acoperite cu stratul de pământ cu o grosime de 85 de cm, respectiv cu cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm.

Rolul materialelor geocompozite este acela de a asigura o interacțiune controlată între corpul depozitului și mediul înconjurător, pentru a anula, în acest fel, efectele negative ale deșeurilor asupra mediului. În același timp, în partea de sud a depozitului, înspre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, constructorul a demarat acțiunea de terasare", transmite CJ Cluj. 

În paralel, proiectul de consolidare a corpului depozitului afectat de alunecări este și el în plină desfășurare. "Până în momentul de față au fost executați 350 de piloți forați precum și 260 m din zidul de sprijin din beton armat. Analiza stadiului fizic al lucrărilor indică un progres semnificativ al acestora, neexistând niciun fel de motive de îngrijorare legate de nerespectarea termenelor de execuție", conchide CJ Cluj. 

VEZI ŞI Pata Rât, deal înverzit. Rampa de gunoi se închide în 2020. Unde vor fi duse deşeurile

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza