Cum răspund candidatele de la şefia Direcţiei Copilului

Cum răspund candidatele de la şefia Direcţiei Copilului
După ce au apărut acuze la adresa celor ce vor să candideze la postul de director al Direcţiei Copilului, iar zeci de cititori au comentat subiectul pe ziuadecj.ro, principalii actori rup tăcerea.

Administraţia judeţeană va organiza un nou concurs pentru posturile din conducere DGASPC, având în vedere că organigrama instituţiei a fost modificată. Susţinătorii actualului director, Nicoleta Molnar, o atacă dur pe cea care intenţionează să revină în fruntea instituţiei, Monica Filip. Aceasta din urmă a explicat pentru ZIUA de CLUJ că acuzele care i se aduc sunt nefondate şi complet nedrepte, având în vedere că vin din partea unor anonimi. Filip mai spune că nu se lasă descurajată şi că vrea să candideze pentu postul de director. De cealată parte, Nicoleta Molnar afirmă că nu s-a luat încă o decizie privind organizarea unui concurs pentru postul pe care îl ocupă.

Zeci de comentarii au fost postate, ieri, la articolul "Vântul schimbării înteţeşte scandalul la Direcţia Copilului". Având în vedere că toate aceste comentarii se raportează la acţiuni sau persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), se presupune că cei care le-au postat provin din interiorul instituţiei. De altfel, scrisoarea anonimă în care era atacată Monica Filip - fost director adjunct, care în prezent admite că îşi doreşte să revină la conducerea instituţiei - este semnată cu "angajaţii DGASPC".

Monica Filip respinge toate acuzaţiile care i se aduc în această scrisoare şi spune că ele nu ar trebui luate în seamă tocmai pentru că cei care le-au făcut refuză să-şi recunoască identitatea. Pe de altă parte, ea admite totuşi că se poate să nu fie plăcută de toţi angajaţii DGASPC, având în vedere că se află în instituţie încă de la începututile ei, iar timp de 15 ani s-a aflat în structurile de conducere. "Eu am fost întotdeauna un om onest. Când am ajuns la conducerea Direcţiei, am mers până acolo încât am cântărit carnea din farfuriile copiilor, pentru că mi-am dorit ca toţi angajaţii să fie corecţi. Prin urmare, pot să înţeleg că există şi persoane care nu mă agrează, pentru că vorbim, totuşi, de o instituţie care are 1.200 de angajaţi. Ce nu pot însă să înţeleg şi să accept este acest război pe care cineva îl întreţine doar pentru a-şi păstra funcţia. Eu nu am avut o problemă să lucrez şi pe un post de şef de serviciu, atunci când am plecat din conducere, aşa cum, se pare, alţii au. Neadevărurile care se spun despre mine în tot acest război m-au surprins cu atât mai mult cu cât, ele sunt rostite de oameni care nu îşi declină identitatea. În ce mă priveşte, dacă am ceva de spus, o fac fără probleme, spun cine sunt şi nu mă tem să fac asta. Nu înţeleg, de ce nu procedează la fel şi colegii mei. Ce au ei de ascuns? Cum să crezi ceva spus de cineva care îşi ascunde identitatea? În forma asta, putem spune orice, despre oricine", a comentat revoltată Monica Filip.

Nemulţumirea nu o împiedică însă pe aceasta să-şi păstreze decizia de a candida la şefia DGASPC. "Sunt omul care a lucrat la bazele acestei instituţii încă de acum 18 ani. Eram 12 colegi şu uneori lucram la dosare pe trepte. Am fost aici, când alţii nu erau şi am lucrat pentru prestigiul la care a ajuns astăzi Dircţia. Nu mă las descurajată de acest scandal. Nu este războiul meu. Eu mă voi prezenta la concurs", a comentat Filip Monica. Ea crede că în mod normal ar trebui să se organizeze concurs, de vreme ce organigrama instituţiei a fost modificată.

Actualul director al instituţiei, Nicoleta Molnar, spune că nu îşi permite în nici un fel să comenteze scrisorile anonime care au fost transmise atât presei cât şi Consiliului Judeţean: "Dacă aş comenta aceste lucruri, aş fi subiectivă, aşa încât, prefer să nu spun nimic". Molnar mai afirmă, totuşi, că deocamdată rămâne directorul instituţiei. "Nu s-a luat nici o decizie în privinţa organizării vreunui concurs, ca atare, nu pot spune acum ce voi face. Ce este important este faptul că acum sunt directorul acestei instituţii. Pe viitor vom vedea ce va fi", a relatat Molnar.

 

Etichete
Comenteaza