Cum stau lucrările la Liceul „Eminescu"

Cum stau lucrările la Liceul „Eminescu
Elevii Liceului “Mihai Eminescu” nu se întorc în sediul lor obişnuit nici în 9 ianuarie, dar promisiunea este aceea că „exilul” lor nu va mai dura mult.

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" nu este încă finalizat, deşi elevii aşteaptă de un an şi jumătate să se întoarcă în sediul lor obişnuit, care a suferit lucrări de modernizare. Promisiunile sunt însă că renovarea se va încheia în curând. „Am fost informaţi că elevii nu vor putea merge la şcoala modernizată încă", a spus inspectorul şcolar general Valentin Cuibus, pentru ZIUA de CLUJ.

Project manager din partea Primăriei este Ovidiu Câmpean. Acesta a subliniat din nou că şcoala îşi va deschide porţile începând cu semestrul al doilea, adică din 12 februarie. „Pe contractul de finanţare scrie 28 februarie, dar elevii vor putea veni la şcoală începutul semestrului al doilea. Interioarele vor fi terminate în 8 februarie. O mare parte din sălile de clasă sunt deja gata şi pe la finalul lui ianuarie vom începe mutarea mobilierului. După 12 februarie s-ar putea să mai rămână de terminat unele amenajări exterioare", a explicat Câmpean.

Reabilitarea clădirii Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" presupunea lucrări de extindere, mansardare, construirea unei mediateci şi a unei săli de sport. Primul termen de finalizare a fost 15 mai 2016; au urmat şi alte date, precum începerea anului şcolar sau 30 noiembrie, iar ultimul termen stabilit a fost 12 februarie 2017.

Lucrările au fost începute în iunie 2015 şi costă peste 12 milioane de lei; o parte din bani au venit din fonduri europene. Licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca a fost câştigată de asocierea a trei firme SC Coldea Construcţii - SC Grup Energoinstal - SC Dava Invest, care a mai obţinut şi contractul de reabilitare a altei unităţi şcolare din municipiu, Şcoala "Ion Agârbiceanu", cu o valoare dublă, de peste 25 de milioane de lei. În cazul acestei şcoli, lucrările au fost finalizate în toamna lui 2016, deşi trebuiau terminate până cel târziu în 15 septembrie.

 

Comenteaza