Video Cum vor schimba proiectele de infrastructură rutieră traficul din Florești. Primarul: „Sunt deosebit de importante”

Cum vor schimba proiectele de infrastructură rutieră traficul din Florești. Primarul: „Sunt deosebit de importante”

Traficul este una dintre cele mai frecvente probleme semnalate de floreșteni în ultimii ani. Administrația din Florești încearcă să rezolve problema prin mai multe proiecte de infrastructură rutieră care au rolul de a decongestiona traficul și de a favoriza mijlocul de transport în comun.

Primarul Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cel mai nou proiect din acest domeniu. Este vorba de zona de drum Tăuțiului-Răzoare-Vivo până în DN1, care va fi reabilitată. Va avea 2 benzi pe sens, trotuare pe ambele părți sau bandă dedicată special autobuzelor și bicicletelor.

„Vorbim de un drum sudic de legătură care are menirea de a colecta și a face legătură cu Centura Metropolitană. De asemenea, el va continua până la DN1 este deja lansată licitația pentru lărgirea drumului până în zona Spitalului Regional de Urgență pentru 3 benzi pe sens, din care una va fi dedicată mijlocului de transport în comun.

Este deosebit de important din punct de vedere al traficului acest proiect. Odată cu apariția Centurii Metropolitane traficul se va schimba de pe axa est-vest în sud-nord. Acest drum de legătură va face posibil un acces mai rapid din partea sudică. De asemenea, este foarte important că va favoriza mijlocul de transport în comun”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Întrebat dacă și finalizarea străzii Eroilor și proiectul de lărgire a zonei Terra vor contribui la decongestionează traficului, edilul comunei clujene a răspuns:

 „Sigur că da. Pe strada Eroilor lucrurile funcționează chiar bine. Este o stradă care arată foarte frumos și a fost bine primită de către floreșteni. În acest moment presiunea din sensul giratoriu de la intersecția Eroilor cu DN1 a scăzut foarte mult, mai ales în orele de întoarcere. În zona Terra lucrările vor începe curând. Deja am atribuit lotul 1 însemnând asfaltarea. Avem lotul 2 unde sunt utilitățile. Dacă nu vor exista contestații vor începe lucrările și aici în perioada următoare”, a explicat Pivariu.

Comenteaza