Dezbatere în Consiliul Local: cu sau fără BERE la meciurile din Sala Polivalentă

Dezbatere în Consiliul Local: cu sau fără BERE la meciurile din Sala Polivalentă
| Foto: Arhiva

În Consiliul Local s-au purtat discuții despre băuturi mai mult sau mai puțin alcoolice.

Mai mulți consilieri locali s-au implicat luni, în cadrul ședinței ordinare din luna martie, într-o discuție despre vânzarea berii la competițiile sportive. În acest moment, vânzarea berii este interzisă la meciuri.

Concret, legea 4 din 2008, la articolul 10, litera K prevede ca obligație, din partea organizatorilor de evenimente sportive, "să interzică, sub orice formă, vânzarea, distribuirea sau consumul băuturilor alcoolice în arena sportivă".

Discuția a pornit în momentul în care Ionuț Rusu, directorul general, a intervenit să ofere detalii despre bugetul societății care administrează Sala Polivalentă. Consilierul local PSD Dan Morar a cerut lămuriri despre vânzarea berii în sală, propusă de Rusu în cadrul unei emisiuni de televiziune. "Vă rog să ne spuneți cu cine v-ați consultat înainte de această propunere: cu Primăria, cu jandarmii, cu cine?", a întrebat Morar. Ionuț Rusu a explicat că este o idee a conducerii Sălii Polivalente de a face o petiție sau chiar de a face o propunere legislativă prin care berea să poată fi comercializată la evenimente sportive. "Ne-am gândit că România este o țară suficient de civilizată ca să nu mai apară evenimente neplăcute. Berea se vinde la competiții în toate țările dezvoltate. Ar putea contribui și acest lucru la atragerea publicului la meciuri", a spus Rusu. Propunerea directorul vizează expres băuturi slab alcoolizate.

Morar a cerut precizări suplimentare, iar directorul Polivalentei a subliniat că Federația Română de Rugby, condusă de Alin Petrache, din PSD, a reușit să vândă bere la meciurile echipei naționale fără niciun fel de repercusiuni.

În discuție a intervenit viceprimarul Dan Tarcea, care a spus că, în 2008, a fost la un meci din Campionatul European de fotbal, disputat în Elveția. "Se vindea bere la acel meci", a precizat Tarcea. "Și la NBA se bea bere în sală", a completat primarul Emil Boc.

Comenteaza