Foto Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”

Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”
| Foto: randări - Progis Consulting
Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”
Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”
Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”
Dezvoltatorul Salanță își face vilă cu piscină și foișor într-o stațiune de munte din Cluj! Tișe: „Arată senzațional”

Proiectul este situat în localitatea Muntele Băișorii, comuna Băișoara și a fost pe „masa” comisiei de urbanism a județulului în ședința de joi, 9 noiembrie 2023.

Beneficiarul investiției este Vasile Salanță, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Florești, dar și din Cluj-Napoca. În portofoliul acestuia se află proiectul de pe strada Plopilor, de lângă Parcul Rozelor. Alte proiecte importante vizează un teren de peste 3,4 hectare din localitatea Popești, comuna Baciu, dar și unul în vecinătatea pădurii Hoia. 

În cazul proiectului de la Muntele Băișorii, parcela studiată este situată în intravilanul satului și este constituită din teren în suprafață de 3250 mp, pe care se afla o pensiune S+P+E+M. Se doreşte construirea unei case de vacanta P+E, a unui foișor și a unei piscine.

Potrivit documentației, terenul este situat în partea vestică a intravilanului satului Muntele Băișorii, relativ aproape de pârtiile de schi. Clădirile existente în zonă sunt constituite în marea majoritate din construcții turistice și locuinte temporare, cu regim mic de înălțime (P - P+2), realizate din anii ’90 până în prezent.

„Aria construită a parterului va fi de 191,35 mp pentru casa de vacanță, respectiv 114,10 mp pentru foișor (inclusiv terasele acoperite la ambele). Aleile și terasele pietonale se vor realiza din dale de beton așezate pe pat de nisip. Terenul rămas liber va fi transformat în spațiu verde prin însămânțare cu gazon și plantat cu arbori și arbuști ornamentali”, se mai arată în memoriul justificativ.

Planșele prezentate de arhitectul Vicențiu Lăscuș au fost pe placul membrilor comisiei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Chiar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a exclamat spunând că dacă construcția va arăta exact ca în poze va fi „ceva senzațional”.

Proiectul a primit aviz favorabil și investiția poate merge mai departe.

loading...
Comenteaza