Din mai, autobuzele școlare vor circula și în alte cartiere

Din mai, autobuzele școlare vor circula și în alte cartiere
| Foto: http://tramclub.org/

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa în perioada următoare 10 microbuze noi pentru transportul elevilor la școală.

În acest fel, proiectul de transport pentru elevi va putea fi extins și în alte zone ale orașului. ”Pentru municipiu, noi cumpărăm în acest an 10 microbuze noi pentru elevi, cu câte 28 de locuri, astfel ca, începând cu luna mai, să extindem rețeaua de autobuze școlare în oraș, de exemplu,  în cartierul Dâmbu Rotund”, a declarat primarul Emil Boc la ZIUA LIVE. Acesta a precizat că și în acest an primăria va continua să finanțeze achizițiile de mijloace de transport în comun nepoluante.

Bugetul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca nu a fost votat la ultima ședință a Consiliului Local, deși inițial se afla pe ordinea de zi, acest proiect fiind retras. ”Bugetul CTP l-am retras de pe ordinea de zi și va fi votat în luna aprilie”, a adăugat Boc. Pentru cele 10 microbuze primăria are alocată în buget suma de 4.800.000 lei.

Programul de autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017. Municipalitatea a implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, extinzând apoi de la 5 la 12 trasee și mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor. În momentul de faţă, există 17 autobuze şcolare cu care se transporta elevii la şcoală. Potrivit datelor primăriei, în 2018 au fost transportați 24.000 de elevi,iar în 2019, 108.000 elevi.

Comenteaza