Discuţie secretă: "Eu cum ies din asta? Dă afară măcar 20% din oameni"

Discuţie secretă:
Cuvintele între ghilimele din titlu i-ar fi aparţinut şefului judeţului, potrivit lui Mircea Avram, directorul RAADPP.

Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), Mircea Avram, a ţinut să-i răspundă pe măsură lui Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean, care joi, într-o conferinţă de presă, anunţase că vrea să desfiinţeze regia. Avram a convocat la rândul lui o conferinţă de presă în care a încercat să demonteze punct cu punct acuzaţiile aduse lui şi regiei pe care o conduce.

Însoţit de întreaga conducere a RAADPP, Avram a spus că drumurile jalnice filmate de angajaţii Consiliului Judeţean nu erau terminate şi că marcajele pe nisip nu erau decât nişte probe, întinse pe 10-15 metri, menite să calibreze un utilaj aflat în rodaj. De altfel, marcajul marginal (pe marginea drumului) pe nisip, care se vedea în filmuleţul prezentat joi, era pe un drum care nu prevedea decât marcaj axial (pe mijlocul drumului) şi ar fi fost ulterior şters. Per ansamblu, concluzia lui Avram a fost că Seplecan încearcă să abată atenţia de la problema gropii de gunoi, una extrem de gravă pentru clujeni, care riscă să rămână cu tomberoanele pline în faţa caselor. De asemenea, a explicat că are doi angajaţi în departamentul de fonduri europene (deşi regia nu este eligibilă să atragă astfel de fonduri) deoarece ei întocmesc proiecte pentru Consiliul Judeţean.

La final, Mircea Avram a ţinut să relateze şi o discuţie care ar fi avut loc vineri, când s-ar fi întâlnit cu şefii PNL de la Cluj, Mircea Nicoară şi Daniel Buda, însă şi cu Mihai Seplecan. Şeful RAADPP, care a fost suţinut politic de PDL, afirmă că Buda ar fi fost de partea lui în această discuţie şi că, la finalul întrevederii, Seplecan ar fi spus: "Eu cum ies din asta? Dă afară măcar 20% din oameni". "I-am spus că eu nu dau oameni afară, toţi au familii. Regia îşi face treaba, în afară de departamentele economico-financiar şi juridic, toată lumea e pe teren, nu îmi place să îi văd că stau în birouri", a spus directorul. Marţi dimineaţa, Seplecan şi Avram au programată o nouă întâlnire pentru a găsi o modalitate de a colabora. Sau dimpotrivă. Iar Avram s-a arătat dispus să plece de la şefia RAADPP "numai de mânuţă cu Seplecan".

"Nu comentez. Eu ce am avut de spus, am spus", s-a mărginit să afirme Mihai Seplecan luni, la solicitarea ZIUA de CLUJ.

Avram mai afirmă că, de când a preluat RAADPP, s-au asfaltat peste 110 kilometri de drumuri judeţene, 53 anul trecut şi 60 în 2015, respectiv că s-au marcat 115 kilometri de şosea. El a spus că ar fi putut face chiar mai mult dacă nu era blocat de Seplecan, care refuză să semneze ordine de începere a lucrărilor şi să efectueze plăţile la care Consiliul Judeţean s-a angajat în bugetul pe acest an.

Comenteaza