Două poduri din Cluj vor fi modernizate. Primăria lansează licitaţii

Două poduri din Cluj vor fi modernizate. Primăria lansează licitaţii
În total, municipalitatea are în vedere repararea a opt poduri din oraş.

Primăria Cluj-Napoca porneşte un proiect de reabilitare a podurilor din oraş. După podul Traian, care ar urma să fie finalizat în iunie, potrivit ultimului grafic al lucrărilor depus de executantul Diferit la primărie, vor fi modernizate alte patru. Marți, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru două poduri, Nodul N din Mănăştur şi Locomotivei.

Licitații pentru podurile Porțelanul şi Fabricii

"Mai avansați decât cu acestea suntem cu alte două poduri, Porțelanului şi Fabricii. Într-o lună vom trece la licitarea execuției", a dezvăluit city-managerul Gheorge Şurubaru. Porțelanul este un pod complet nou, peste Someş, care ar urma să fie construit în prelungirea străzii cu acelaşi nume. În zonă există deja un pod, dar cu o singură bandă, astfel încât şoferii nu pot circula decât pe un fir.

Podul Fabricii, cunoscut şi ca podul Hingherilor, va fi, de asemenea, refăcut, dar fără să fie închis traficului. Sub pod se va amenaja o parcare terestră, iar la intrare, la intersecția Fabricii cu Câmpina, va fi realizat un sens giratoriu.

"Vor fi realizate lucrări de infrastructură, dar şi pentru modernizarea acestor poduri. Ele vor fi dotate cu panouri fonoabsorbante, camere video, iluminare cu led, iar lumina va deveni mai intensă pe măsura trecerii pietonului sau autovehiculului", a explicat city-managerul Gheorghe Şurubaru.

16 milioane aprobate pentru două poduri

Consilierii locali au aprobat investițiile pentru podul N şi Locomotivei. Modernizarea primului va costa 4,5 milioane de lei, iar a celui de la gară, 11,5 milioane. La Podul N urmează să se realizeze o hidroizolaţie performantă, să se pună borduri de granit, să se refacă trotuarele şi să se aştearnă covor asfaltic proaspăt.

Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante, datorită cărora locuitorii din zonă vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Durata de executare a lucrărilor a fost prevăzută la 9 luni. Lucrările la Podul Locomotivei sunt mai complexe, de aceea şi durata de execuţie este de 12 luni.

Primăria are în vedere intervenţii la infrastructură şi la suprastructură, inclusiv refacerea trotuarelor şi a căii de rulare pentru autovehicule. Şi la acest pod vor fi instalate panouri fonoabsorbate.

Alte patru treceri peste Someş vor beneficia, de asemenea, de dotări moderne: Traian, Garibaldi, pasajul Iuliu Hațieganu şi puntea Elisabeta. 

Comenteaza