Două săptămâni cu NOI RESTRICȚII în Beliș, plus încă trei comune din Cluj

Două săptămâni cu NOI RESTRICȚII în Beliș, plus încă trei comune din Cluj

Alte patru comune din județul Cluj intră în scenariul roșu de funcționare, timp de 14 zile, după ce au trecut de pragul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Astfel, în comunele Beliș (3.17 ‰), Gârbău (4.10 ‰), Mihai-Viteazu (3.74 ‰) și Tureni (3.24 ‰), unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se aplică, începând din 21 ianuarie, pe o perioadă de 14 zile, restricții aferente scenariului roșu.

De mâine, toate activitățile permise în contextul pandemiei, se vor derula, la capacitate de 30%, inclusiv în restaurante. Magazinele și localurile vor fi rămâne deschise până la ora 22:00. De asemenea, sălile de spectacole, dar și spațiile în care se vor desfășura activități sportive vor fi ocupate tot într-un procent de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se vor putea desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri vor putea participa doar 100 de persoane. Slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Comenteaza