Drumul spre Cheile Turzii rămâne fără bani şi anul acesta

Drumul spre Cheile Turzii rămâne fără bani şi anul acesta
Administraţia judeţeană derulează un amplu proiect european pentru protejarea speciilor din rezervaţia Cheile Turzii, însă, acesta nu rezolvă şi problema infrastructurii.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, s-a angajat încă de anul trecut să asigure finanţarea pentru modernizarea drumului care duce la Cheile Turzii. A trecut 2012, trece şi 2013 fără ca infrastructura din cadrul acestui obiectiv turistic să se fi îmbunătăţit în vreun fel.

Cea mai utilizată cale de acces spre Cheile Turzii este DN75, de la Turda până în localitatea Mihai Viteazu, după care, de pe DJ103L, prin localitatea Cheia, spre platoul din apropierea cabanei turistice. Aceste drumuri au beneficiat de-a lungul timpului doar de peticiri pentru că administraţia judeţeană nu a găsit niciodată fonduri suficiente pentru a moderniza drumurile. În prezent, turiştii au semnalat că inclusiv drumul care coboară în zona rezervaţiei este din ce în ce mai greu de parcurs pentru că pietrişul a fost dus de apă, iar gropile sunt din ce în ce mai adânci.

Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu promitea anul trecut, în vară, că va asigura fondurile necesare pentru mdoernizarea acestui traseu. În bugetul pe anul acesta, majoritatea fondurilor, însă, au fost direcţionate spre Aeroport, unde trebuie finalizată noua pistă până în octombrie. Uioreanu a explicat că drumurile au rămas fără resurse financiare şi că speranţa sa stă fie într-un ajutor financiar, fie într-un credit bancar. „Din păcate, dacă nu facem rost de bani nu avem cum să susţinem lucrările la drumuri. Aeroportul ne consumă toată rezerva dedicată investiţiilor", a comentat Uioreanu.
Aşa se face că şi anul acesta Rezervaţia Cheile Turzii rămâne cu acceaşi infrastructură precară. În prezent, Consiliul Judeţean desfăşoară un proiect de peste 1.684.000 de lei, din fonduri europene, care are ca scop protejarea speciile din rezervaţiile naturale Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, însă, autorităţile au sarcina de a asigura finanţare specială pentru întreaga infrastructură: străzi, alei, spaţii de campare şi de cazare, indicatoare, centre informative etc.

Comenteaza