După doi ani de pensie, se întoarce în sistem

După doi ani de pensie, se întoarce în sistem
Cel mai longeviv secretar al judeţului se întoarce într-o structură afiliată Consiliului Judeţean Cluj.

Fostul secretar al judeţului, Măriuca Pop, care a girat pentru activitatea Consiliului Judeţean încă din 1992, când s-a constituit primul for administrativ şi care a ieşit în pensie în urmă cu mai bine de doi ani, se întorarce din nou ca angajată sub mandatul preşedintelui Horea Uioreanu. De data aceasta, Măriuca Pop ocupă o funcţie de consilier juridic într-o structură conexă Consiliului Judeţean.

Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj este noul loc de muncă al fostului secretar al judeţului, Măriuca Pop. Aceasta s-a aflat la cârma instituţiei ani de zile, mai precis, chiar din momentul în care a fost instituit primul for al Consiliului Judeţean, adică din 1992. De atunci şi până în 2011 Măriuca Pop i-a prins pe toţi preşedinţii de Consiliu, reuşind să le ajungă tuturor la inimă. În urmă cu doi ani a ieşit la pensie, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţea, Alin Tişe, i-a tot prelungit mandatul.

După doi ani şi jumătate de pauză, Măriuca Pop, a decis să se întoarcă ca angajată la o structură afiliată Consiliului Judeţean. Este vorba despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, unde Măriuca Pop ocupă funcţia de consilier juridic. "Mi-a ajuns doi ani acasă. Mi-am spus că a fi bine să mai lucrez ceva. Iar această Asociaţie are o activitate extrem de solicitantă, având în vedere că are sarcina de impelmenta proiectul de management al deşeurilor la nivel de judeţ", a comentat Măriuca Pop. Consiliul Judeţean implementează proiectul de gestionare a deşeurilor din fonduri europene, iar la nivel judeţean a fost constituită această Asociaţie încă din momentul în care a demarat acest proiect, având deja şapte angajaţi.

Chiar dacă rampa de depozitare nu este încă finalizată, Măriuca Pop spune că sunt destul de multe lucruri de făcut. "Mai avem de pregătit licitaţii şi de asemenea avem de realizat şi strategia de implemntare a proiectului. În afară de asta, trebuie să vedem ce contracte sunt în derulare pentru tcolectarea deşeurilor, în întreg judeţeul. Unor localităţi le expiră contractele, astfel că va trebui să rezolvăm problema, în alte cazuri, precum în cel al municipiul Cluj Napoca, contractul de deşeuri a fost încheiat pe 10 ani, adică până prin 2018", a explicat Măriuca Pop.


Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a menţionat că Măriuca Pop a dat concurs pe postul de consilier juridic. "Era un post disponibil la nivelul Asociaţiei, aşa încât, doamna Pop a participat şi a câştigat. Sper ca experienţa ei să fie de bun augur", a comentat Uioreanu.

Comenteaza