După un an de la anunţ, tăcere în cazul parkingului din Hasdeu. Ce spune Primăria

După un an de la anunţ, tăcere în cazul parkingului din Hasdeu. Ce spune Primăria
La mai bine de un an de la anunţ şi la peste o lună de la expirarea contractului pentru documentaţie, nicio noutate în cazul parkingului din Hasdeu. PNL Cluj-Napoca cere azi socoteală primarului Emil Boc.

"A trecut un an şi trei luni de când reprezentanţii Primărei Cluj-Napoca au anunţat perfectarea unui parteneriat între instituţie şi Universitatea Babeş-Bolyai pentru amenajarea unui parking suprateran în Complexul Studenţesc Haşdeu", spune vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea. " Iniţiativa, anunţată pe 23 aprilie 2012 în pragul campaniei electorale, de către primarul interimar Radu Moisin, a fost bine primită de către studenţii, masteranzii şi doctoranzii din campus".

Între timp s-au mai făcut modificări la actul care a fost aprobat de ambele instituţii, iar pecetea finală s-a pus în urma şedinţei de Consiliu Local din 30 august 2012. După 7 luni, în 21 martie 2013, a fost atribuit contractul pentru realizarea planului urbanistic de detaliu, studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a caietelor de sarcini pentru construirea parkingului. "Întâmplător sau nu, licitaţia a fost câştigată de către o firmă din camarila PDL, mai precis societatea Avensa Consulting din Iaşi, deţinută de către o rudă a lui Gheorghe Flutur, important lider PDL", spune Bîldea.

Avensa s-a angajat ca pentru 98.100 lei să realizeze toată documentaţia necesară pentru demararea lucrărilor, în termen de 120 de zile. "Suntem în 23 iulie 2013, la o lună şi câteva zile de termenul în care va expira valabilitatea protocolului şi la 4 luni de la data atribuirii contractului (21 martie 2013) şi încă nu ştim nimic despre realizarea studiilor", mai spune Bîldea.  "Întrucât nu dorim ca şi acest proiect să fie unul ratat, după modelul Sălii Polivalente sau a altor parking-uri care au ajuns să fie folosite după trei ani de zile de la începerea lucrărilor, PNL Cluj-Napoca vă solicită, domnule primar Emil Boc, să prezentaţi public care este stadiul obiectivului de investiţii" Parking Haşdeu". Sperăm că promisiunea lansată în campania din 2012 de către primarul interimar de atunci Radu Moisin, nu a fost doar o gogoaşă electorală pentru a va aduce voturi, domnule Boc, iar studiul de fezabilitate să nu fie doar un alt cadou din bani publici, fără nici o finalitate, acordat firmelor de casă ale PDL".

În Complexul Haşdeu există peste 5.000 de spaţii de cazare şi mai puţin de 80 de parcări. Parking-ul va fi ridicat pe strada Hasdeu, lângă cantina studenţească, cu intrare de pe strada Păstorului, pe un teren în pantă.

Vezi ce declara în primăvara anului trecut primarul interimar de atunci, Radu Moisin:

UPDATE Planul Urbanistic de Detaliu al proiectului este în faza de avizare la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, urmând a intra în analiză publică în una dintre următoarele şedinţe ale comisiei, precizează Primăria Cluj-Napoca. "De asemenea este necesară realizarea unor proceduri cadastrale de desprindere a parcelei din suprafaţa întreagă a complexului, în vederea obţinerii avizului Oficiului Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj", precizează instituţia.

Comenteaza