E oficial: taxele şi impozitele locale, majorate cu 16%. Consilierii USL s-au abţinut la vot VIDEO

E oficial: taxele şi impozitele locale, majorate cu 16%. Consilierii USL s-au abţinut la vot VIDEO
Aleşii locali au hotărât în cadrul Şedinţei Consiliului Local de astăzi creşterea taxelor şi impozitelor cu 16%. Au fost 14 voturi pentru, din partea consilierilor PDL şi UDMR, în timp ce reprezentanţii USL s-au abţinut.

Adrian Popa, consilier local PDL, a pornit o petiţie adresată Avocatului Poporului prin care ordonanța de urgență a Guvernului din 23 ianuarie, care spune că primăriile care au datorii la 31 decembrie 2012 sunt obligate să majoreze taxele cu 16%, să fie declarată neconstituțional. Consilierii USL s-au abţinut şi la acest demers.

Decizia de a maora taxele şi impozitele locale cu 16% vine după ce Direcţia de Finanţe Publice Cluj a considerat că datoriile asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică se încadrează la arierate, iar legea spune că orice primărie cu datorii trebuie să crească taxele şi impozitele.

Majorarea de 16% se referă la taxele pe clădiri şi terenuri pentru persoane fizice şi juridice. Taxele pentru parcare, transport, urbanism sau taxa hotelieră vor rămâne la nivelul din 2012.

Aşadar, de mâine clujenii trebuie să se întoarcă la ghişeele Primăriei pentru a achita diferenţa.

Citeşte mai multe despre acest subiect aici.

Comenteaza