Video Emil Boc: „Metroul de la Cluj se face. Primăria nu este parte a discuțiilor tehnice dintre Guvern și Comisia Europeană''

Emil Boc: „Metroul de la Cluj se face. Primăria nu este parte a discuțiilor tehnice dintre Guvern și Comisia Europeană''

Primarul Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că proiectul metroului de la Cluj se va realiza, în ciuda discuțiilor din ultima perioadă pe subiectul finanțării acestuia.

El a menționat din nou, că în octombrie-noiembrie vor sosi cârtițele în teren.

„Dincolo de toate discuțiile din spațiul public, trebuie să se știe că metroul se face. Lucrările la metrou se continuă în graficul anunțat la Ministerul Transporturilor. Pe de altă parte, Primăria nu este parte a discuțiilor tehnice dintre Guvern și Comisia Europeană, există anumite tehnicalități care se discută, la fel ca și în cazul altor proiecte din PNRR la nivelul UE. Sunt anumite discuții între Guvern și Comisia Europeană la care Primăria nu este parte.

(...) Din perspectiva autorităților statului, pot să vă spun că licitația a fost validată de toate autoritățile statului român și de aceea s-a semnat contractul de finanțare și de aceea lucrările sunt în derulare. Este foarte important de știut, metroul are contract de finanțare și lucrările sunt în derulare, este un proiect verde și poate beneficia de multiple surse de finanțare dincolo de banii din PNRR, deci metroul se face, are finanțare, și are poate mai puțină importanță din câte buzunare se finanțează. În octombrie- noiembrie sosesc cârtițele, se asamblează și după aceea vor intra în subteran”, a precizat Emil Boc.

Ieri, premierul Ciolacu a confirmat că metroul de la Cluj a pierdut finanțarea din PNRR.

De asemenea, recent, după o vizită la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu spunea că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 va fi reţinută pe o perioadă de 6-8 luni, dar asta nu înseamnă că România va pierde acei bani. Şeful Executivului a mai menţionat că problemele sunt jalonul cu microîntreprinderile, companiile din energie cu selecţiile şi, pe transporturi, metroul de la Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza