Emil Boc: Unii au tăcut când era vorba de apărarea intereselor IT de la Cluj

Emil Boc: Unii au tăcut când era vorba de apărarea intereselor IT de la Cluj
| Foto: Arhivă / Fotografie ilustrativă

Invitat la ZIUA LIVE, primarul Emil Boc a subliniat, din nou, importanța industriei IT pentru Cluj-Napoca.

Primarul, Emil Boc, a vorbit la ZIUA LIVE despre importanța IT-ului și a oferit detalii despre Conferința Eurocities, care are loc la Cluj-Napoca între 29 și 31 mai 2024 și la care participă reprezentanți din 118 orașe europene.

Boc: Prin susținerea IT-ului la Cluj asigurăm un viitor al locurilor de muncă mai bine plătite

„Cred că, la Cluj, faptul că susținem această generație de excepție, aceste clustere de inovare, sector al IT-ului și universități, așa asigurăm viitorul Clujului pentru locuri de muncă bine plătite. Pentru asta m-am bătut în tot acești ani în Europa, ca să atrag fonduri europene pentru cercetare, dezvoltare și inovare. Să branduiesc Clujul la nivel european, să aduc comisari europeni aici să vadă potențialul, să dezvoltăm un ecosistem format din universități, industrie, societate civilă, care să profileze acest oraș într-un puternic centru de IT”, a declarat Emil Boc.

Edilul a afirmat ca s-a luptat mereu pentru facilitățile din industria IT. 

„Să ai IT înseamnă să ai infrastructură de calitate, ca oamenii să rămână aici la Cluj. M-am bătut exact când a fost nevoie să apăr facilitățile în IT. În 2010 am preferat să rup acordul cu FMI decât să tai facilitățile pentru IT. Nu le-am anulat și iată ca s-au arătat efectele în România”, a reamintit primarul municipiului Cluj-Napoca.

Primarul a mai spus că îi pare rău că unul dintre contracandidați, care astăzi vorbește de acest sector, a tăcut mâlc, precum „purcelului în păpușoi”, când s-a pus problema apărării intereselor IT-ului din Cluj.

Boc înainte de conferința Eurocities: Extremismul și populismul nu trebuie să distrugă Europa

Emil Boc a vorbit și despre conferința Eurocities, eveniment care în acest an are loc la Cluj-Napoca.

„Două puncte grele vor fi în această reuniune la cel mai înalt nivel a primarilor în Europa. 118 orașe sunt reprezentate la această conferință. Va un mesaj foarte puternic de susținere a dimensiunii pro europene a majorităților din Parlamentul European. Primarii în Europa se adună și dau un mesaj foarte puternic pentru a arăta că viitorul nostru este doar cel comun, în UE, printr-o Europă cu mai multă integrare, care respectă statele naționale. Împreună dau muzica extraordinară, ca la orchestră. Așa este și în Uniunea Europeană. E nevoie să lucrăm împreună pentru ca acest continent să fie cel mai atractiv pol al Europei, să trăim cât de bine posibil. Deocamdată, în Europa se trăiește cel mai bine, de aceea vor mulți să vină aici”, a explicat Boc

Primarul afirmă că această unitate europeană nu trebuie să fie afectată de forțe extremiste și populiste, care vor distrugerea Europei din interior.

„După acest mesaj de bază, vor fi cele care vizează susținerea viitorului european de acces la prosperitate, politica de coeziune. Ca fiecare regiune a Europei să poată avea acces la resurese financiare, iar oamenii să aibă un standard minim de calitate a vieții, oriunde ar trăi în Europa. Asta înseamnă un salariu decent, acces la servicii bune de educație, sănătate, infrastructură și bună guvernare. Asta, evident, presupune tehnologii verzi și protejarea mediului înconjurător. Mai puțină poluare și alte lucruri specifice pentru oraș”, a mai spus primarul Emil Boc.

Comenteaza