Episodul „Florești” s-a consumat și în Consiliul Județean! Tișe, tiradă la adresa USR: „De la a vorbi în mod ipocrit până la a face ceva concret e cale lungă”
- Scris de Sergiu Vlăgea
- 28 Iun 2023, 12:16
- Administraţie
- Ascultă știrea
Nu este liniște deloc la Cluj între tabăra liberalilor și cea a useriștilor. La doar două ore după scandalul din Consiliul Local Florești, a venit rândul celui din Consiliul Județean Cluj, unde Alin Tișe i-a pus la punct pe consilierii USR.
La fel ca la Florești, unde primarul Bogdan Pivariu i-a acuzat pe consilierii USR că nu înțeleg ce votează și fac „gargară ieftină”, motivul disensiunilor a fost același și în ședința forului administrativ județean: modificarea tarifelor prestate de către firma care a monopolizat deșeurile din județul Cluj - Supercom.
Proiectul de hotărâre privind acordarea mandatului special reprezentantului Județului Cluj în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Eco-Metropolitan Cluj” pentru a vota aprobarea unor proiecte de hotărâre cuprinse pe Ordinea de zi a ședinței din data de 29.06.2023, a fost supus votului și aprobat de către consilierii județeni.
Deloc surprinzător, consilierii USR s-au abținut de la vot, exact cum au făcut și la Florești. Atât i-a trebuit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru a-și începe tirada la adresa USR:
„Nu știu dacă știți, grupul USR, dar abținerea înseamnă defapt la numărătoare, vot împotrivă. În realitate discutăm despre o reducere de tarife. De-asta am întrebat foarte clar dacă grupul USR se abține sau votează pentru reducere de tarife, apropo de grija pentru cetățean, iar domnii de la USR fie au citit greșit proiectul, fie le-a scăpat ceva. Vreau doar să demonstrez că de la a vorbi în mod ipocrit până la a face ceva concret e cale lungă. Colegii noștri au preferat, doar pentru că au crezut că dă bine și s-au gândit că e o mărire de tarif, dovadă că nu au studiat proiectele cum ar trebui, s-au abținut, care înseamnă un vot împotrivă. Dânșii nu doresc să se ieftinească, ci doresc să se abțină”, a afirmat Tișe.
Liderul consilierilor USR din CJ Cluj, Mihai Iepure, a explicat de ce grupul useriștilor s-a abținut: „Asta este opțiunea noastră de vot. Cei de la Supercom trebuie să-și respecte obligațiile contractuale. Să emită facturile întâi”.
Reamintim că, firma bucureșteană Supercom se ocupă de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.