Eşti deputat, afacerea îţi merge strună. Firma unui parlamentar şi-a încasat datoriile cu prioritate INTERCEPTĂRI

Eşti deputat, afacerea îţi merge strună. Firma unui parlamentar şi-a încasat datoriile cu prioritate INTERCEPTĂRI
O societate subordonată consiliului judeţean a plătit cu prioritate bani unei companii patronate de un deputat clujean, reiese din interceptările DNA.

Interceptările din dosarul Uioreanu scot la iveală că firma unui deputat PSD a primit cu întâietate bani de la societatea Drumuri și Poduri Județene SA, deținută de Consiliul Județean. 

Iată o discuție telefonică între Ioan Bene, omul de afaceri trimis în judecată în acest dosar, și Călin Platon, fost prefect, director al direcţiei judeţene de drumuri şi poduri, din ziua de 25 martie 2014, ora 15:14, interceptată de DNA Cluj şi publicată de clujust.ro.

Bene Ioan: Am înțeles că ați plătit o cesiune spre MECSOM..
Platon Călin: Da
B.I: Mai aveți la AMBIENT, acolo sunt blocați complet, nu le-ați mai dat, 80 de mii aveți. Nu plătiți toate facturile, dar ceva măcar mai dați drumul.
P.C: Uf! Acuma..zilele astea, până săptămâna viitoare mi-i aproape imposibil, vă spun sincer.
B.I: Da?
P.C: La 80 mii nici nu mă pot gândi. Ceva poate găsesc mâine să văd, să deblochez ceva acolo, dar nu mult. Nu mult că stau după o ședință de consiliu județean care se va întâmpla vineri, care dă bani la primării, care primării trebuie să-mi dea bani mie, și din astea stau.
B,I: Fantastic!
P.C: Dar acolo am deblocat mult din ce o fost.
B.I: Da. Mai bine nu le dădeați la MECSOM, dar dacă mă întrebați la cine să dau, eu vă spun, dădeați la AMBIENT, că nu are nici o treabă... nu dau 80 de mii la...
P.C: Bun, dar nu o fost o astfel de înțelegere, mi-ați dat niște contracte de cesiune de creanțe și acuma cum am putut am plătit din ele, care le-am putut.
B.I: Am înțeles. Dar l-ați plătit pe ăsta că ăsta era DEPUTAT, am înțeles.
P.C: Îhî
B.I: No bine.

Acționarul firmei de confecții metalice MECSOM SA Dej este deputatul PSD de Cluj Cornel Itu.

Mai mult pe clujust.ro.

 

Comenteaza