Exproprieri pe o autostradă nouă din judeţul Cluj

Exproprieri pe o autostradă nouă din judeţul Cluj
CNADNR a demarat procedurile de expropriere pentru terenuri din Luna şi Luncani.

Locuitorii din Luna și Luncani care dețin terenuri pe tronsonul de autotrastradă Câmpia Turzii - Tg Mureş au la dipoziție 20 de zile să transmită copii după actele de proprietate necesare pentru obținerea despăgubirilor, a anunțat Compania Națională de Autotrăzi (CNA), citată de infoarieş.ro.

Actele trebuie trimise sau depuse personal la Regionala de Drumuri și Poduri Cluj. Documentele care atestă dreptul de proprietate pot fi depuse personal, în original, sau pot fi trimise prin poștă, în copii legalizate.

Potrivit HG 67 din 2016, proprietarii terenurilor ce vor fi expropiate vor primi circa 3000 de lei pentru un hectar de teren. În anexa 2 a Hotărârii de Guvern figurează proprietarii ce vor fi expropiați cu suprafețe ce pleacă de la 50 de metri pătrați, la 15.000 de metri pătrați.

Monica Băldean, din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, spune că documentele luate în considerare pentru dovedirea dreptului de proprietate sunt titlul de proprietate, sentinta definitivă, titlul de moștenitor, contractul de vânzare-cumpărare încheiat în fața unui notar. În cazul contractelor încheiate de mână, trebuie depuse documentele de proprietate ale celui ce a vândut terenul.

În total, urmează să fie expropriate 800 de imobile pe cei 56 de kilometri ai autostrăzii.

Tronsonul de autostradă Câmpia Turzii - Târgu Mureş este împărțit în cinci loturi, cea mai mică lungime având-o lotul 1, dintre Ogra și Câmpia Turzii, 3,6 km., cu durată de execuție de 16 luni, iar cel mai lung tronson fiind lotul 2, cu aproape 18 km. (4 luni proiectare și 12 luni execuție) și un cost de aproape 100 de milioane de euro. Construcția autostrăzii este evaluată per total la aproximativ 260 milioane de euro.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene prin POIM - Fondul de Coeziune 75% şi de la Guvernul României (25%).

 

Comenteaza