Floreşti - buget de 60 de milioane de lei în 2016. Află care sunt priorităţile investiţionale

Floreşti - buget de 60 de milioane de lei în 2016. Află care sunt priorităţile investiţionale
Reprezentanţii primăriei floreştene au prezentat proiectul de buget al comunei pe anul 2016, aflat în dezbatere publică, alături de principalele obiective investiţionale.

Conform datelor date publicităţii, bugetul celei mai populate comune din ţară este proiectat pe managementul unei sume de 108,258 milioane de lei. Din aceasta 58,660 milioane de lei reprezintă veniturile, 1,926 milioane de lei este excedentul, iar 47,672 milioane de lei este creditul bancar, care se va închide odată cu terminarea Drumului de Ocolire pe partea de Sud. 

Din bugetul de 60,587 milioane de lei, exceptând creditul, autorităţile floreştene vor dirija spre investiţii 40,656 milioane de lei, reprezentând un procent de 67%. 

"Am redus la minim cheltuielile de funcţionare şi da, ne asumăm un risc, dar investiţiile sunt absolut necesare pentru a aduce plus valoare comunei şi pentru dezideratul oferirii unui trai cât mai normal floreştenilor. Legat de excedent, acesta reprezintă de exemplu lucrări din proiecte licitate cuprinse în bugetul pe 2015, în curs de executare dar, din varii motive, neexecutate încă de câştigătorul licitaţiei şi, normal, neplătite de beneficiar, adică de comuna Floreşti, sau lucrări care au intrat în faza de licitare la finele anului trecut, dar sunt încă neadjudecate sau nefinalizate. Şi bineînţeles, proiectele multianuale, precum şcoala sau grădiniţa ori trecerea în subteran a cablurilor de pe Avram Iancu", a declarat primarul comunei, Horia Şulea.

La capitolul cheltuieli, lista obiectelor de investiţii pe 2016 cuprinde 31,317 milioane de lei la lucrări în continuare şi 9,239 milioane lei la lucrări noi, însumând 40,656 milioane de lei.

În ceea ce priveşte principalele obiective investiţionale, în 2016 accentul se va pune pe realizarea şi iluminatul public al drumului de legătură Sud, modernizarea drumului de exploataţie agricolă Nord, construirea creşei, crearea de noi spaţii de joacă, execuţia capelei din Luna de Sus, întocmirea PUG-ului comunei Floreşti, realizarea staţiei de pompare apă potabilă de pe str. Someşului/ Stadionului.  

De asemenea, este vizată organizarea unui concurs de soluţii privind amenajarea Poligonului, construirea unui gard de protecţie şi implementarea unu sistem de încălzire la Baza Unirea, respectiv crearea de cabinete medicale şcolare în Cetatea Fetei.

Legat de lucrările deja începute, în 2016 se doreşte continuarea construirii grădiniţei şi a şcolii, trecerea reţelelor electrice din montaj aerian în montaj subteran, realizarea trotuarelor pe strada Avram Iancu şi în Luna de Sus, implementarea unui sistem supraveghere video, extinderea reţelei de canalizare şi de iluminat public, modernizarea străzii Eroilor şi reabilitarea completă a străzilor. 

În acelaşi timp, se vrea ca pe parcursul acestui an să fie realizată pista de biciclete, să fie implementată semaforizarea DN1, să fie creat PUZ-ul Dealul de Jos, să fie achiziţionat mobilier pentru Remiza PSI şi să fie reabilitat căminul Tăuţi. Tot pe lisa priorităţilor se numără crearea centrului de excelenţă pentru copii şi a clubului pentru persoanele vârstnice, amenajarea sediul şi a curţii primăriei, continuarea exproprierilor şi amenajarea sălii de sport a şcolii "Gheorghe Şincai". 

Proiectul de buget şi lista obiectivelor de investiţii se pot consulta pe site-ul oficial al Primăriei Floreşti. De asemenea, cetăţenii interesaţi sunt aşteptaţi marţi, 19 ianuarie, de la ora 18:00, în sala de consiliu de la primăriei, la o dezbatere publică.

Comenteaza