Fostul ambasador SUA neagă implicarea în proiectul imobiliar din Cluj-Napoca legat de numele Elenei Udrea și a unor foști miniștri

Fostul ambasador SUA neagă implicarea în proiectul imobiliar din Cluj-Napoca legat de numele Elenei Udrea și a unor foști miniștri

Fostul ambasador al Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, afirmă, într-un comunicat remis presei, că nici el, nici DLA Piper, firma de avocatură la care este asociat nu reprezintă proiectul imobiliar Smart City Development din Cluj.

Adrian Zuckerman a participat la lansarea proiectului și a fost prezentat ca avocat al acestuia. „Contrar oricăror declarații făcute de oricine, nici eu și nici DLA Piper nu reprezentăm Smart City Development din Cluj. Nici eu și nici firma mea, DLA Piper, nu reprezentăm dezvoltatorul, acționarii, directorii, investitorii sau orice altă persoană implicată în proiect”, afirmă Zuckerman.

Acesta susține că a vizitat marți șantierul pentru a vedea cu ochii săi dezvoltarea proiectului în valoare de două miliarde de dolari. Fostul ambasador precizează că proiectul Smart City este susținut de Primăria Clujului și de primarul Emil Boc, ca fiind soluția pentru nevoile viitoare de creștere ale Clujului.

''Contrary to any statements made by anyone neither I nor DLA Piper represent the Smart City Development in Cluj. Neither I nor my firm, DLA Piper, represent the developer, its shareholders, principals, investors or anyone else involved with the project. I visited the site yesterday to see for myself the two billion dollar development of a city within a city consisting of twelve thousand residential units, a retail shopping mall, hotel, hospital, movie studios and public transportation connecting the center of Cluj with the airport and the new development. The Smart City project is supported by the City of Cluj and its Mayor, Emil Boc, as the solution for the future growth needs of Cluj''.

Foști miniștri, oameni de televiziune și afaceriși cunoscuți întră în proiectul imobiliar de la Cluj al Elenei Udrea

Cel mai mare proiect imobiliar din România, “Transilvania Smart City”, și-a schimbat acționariatul. Proiectul, de peste două miliarde de euro, va fi ridicat pe strada Moș Ion Roată din Cluj-Napoca. 

Consorțiului PHG, condus de Maricel Păcuraru (patronul postului Realitatea Plus), devine partener al “Transilvania Smart City”, reprezentat de Adrian Alexandrov (partenerul Elenei Udrea, cu care are un copil) și Adrian Gurzău (finul Elenei Udrea). În urma semnării contractului, managementul proiectului “Transilvania Smart City” va fi asigurat de Paul Păcuraru, Miron Mitrea (fost ministru al transporturilor în guvernul Năstase) și un Consiliul de Administrație format din șapte membri: Adrian Alexandrov, Adrian Gurzău, Cecilia Petrovan, Bobby Păunescu, Cozmin Gușă, Gabriel Oprea (fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne) și Iulian Horneț.

Elena Udrea este acum în închisoare, după condamnare definitivă din dosarul Gala Bute.

Transilvania Smart City (TSC), cel mai mare proiect imobiliar din România

Mall-ul de la TSC va avea 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. Telegondola va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară. Cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare și supraveghere. Proiectul va fi realizat în cinci ani.

Acesta este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori. Va include 10.000 de apartamente, mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, hotel și aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, amfiteatru, dar și un heliport.

- 800 de apartamente
- 20.000 de mp comerciali
- cel mai mare parc privat din țară ( 2 ha)
- restaurant, centru Spa, sală Fitness
- grădiniță și creșă ( donate primăriei)
- 1.200 locuri de parcare inteligente subterane

Comenteaza