Fostul preşedinte al CJ Cluj, scos de tot din forul judeţean. Cine îi ia locul

Fostul preşedinte al CJ Cluj, scos de tot din forul judeţean. Cine îi ia locul
Decizia aparţine prefectului judeţului Cluj, după ce fostul preşedinte a fost exclus din partidul pe a cărui liste a fost ales consilier judeţean în 2012.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, îşi va pierde şi calitatea de consilier judeţean, pe care a dobândit-o în urma alegerilor din iunie 2012.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis, ieri, 28 martie 2016, Ordinul nr 118/28.03.2016 privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Cluj, al lui Mihai Seplecan, precum şi declararea ca vacant al locului de consilier judeţean ocupat de acesta.

"Această decizie vine în urma analizei solicitării Partidului Naţional Liberal-Organizaţia Judeţeană Cluj, depusă la Instituţia Prefectului-Judeţului Cluj. Menţionăm faptul că solicitarea a fost însoţită de: Decizia nr.1 din 6.11.2015 a Colegiul Director Judeţean al PNL Cluj privind excluderea din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan şi Hotărârea nr.3 din 14.03.2016 a Curţii de Arbitraj a PNL privind rămânerea definitivă şi executorie a excluderii din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan", precizează prefectura Cluj într-o informare de presă.

Pe locul rămas vacant în CJ Cluj ar urma să intre primul supleant de pe lista de candidaţi a USL, acesta fiind un reprezentant al PSD, Mihai Şandru, de 37 de ani, din Câmpia Turzii. Validarea acestuia ar urma să se facă în proxima şedinţă a forului judeţean.

Faptul că prefectul judeţului va lua o decizie în cazul excluderii lui Mihai Seplecan din PNL înainte de 30 martie 2016, a fost anticipat de ZIUA de CLUJ încă de săptămâna trecută.

Mihai Seplecan mai păstrează totuşi şanse teoretice să rămână în forul judeţean şi chiar să se întoarcă în fruntea acestuia.

În acest moment, Seplecan poate ataca decizia de excludere din PNL în instanţă, şi să ceară în procedură de urgenţă suspendarea aplicării ei până la judecarea pe fond şi să obţină acest lucru.

În acest caz, şi-ar păstra calitatea de consilier judeţean. Iar dacă o asemenea decizie ar fi dublată de o hotărâre favorabilă la procesul din 30 martie (n.red. - când instanţa Tribunalului se va pronunţa pe cererea de suspendare a hotărârii de schimbare din funcţia de preşedinte al CJ Cluj), Seplecan ar putea reveni şi în fruntea judeţului.

 

Comenteaza