Gata cu gratuitatea! Șoferii de mașini electrice vor plăti încărcarea la stațiile din Cluj-Napoca

Gata cu gratuitatea! Șoferii de mașini electrice vor plăti încărcarea la stațiile din Cluj-Napoca

Clujenii vor plăti încărcarea mașinilor electrice la stațiile din oraș. Tariful încă nu a fost stabilit. 

„Datorită costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață a acesteia și a propunerilor de reducere a consumului, se impune achitarea serviciilor de reîncărcare de către utilizatorii stațiilor de reîncărcare electrică, cu excepția stațiilor destinate bicicletelor/trotinetelor pentru care reîncărcare va fi realizată gratuit”, arată Serviciul Parcări al Primăriei.

Dacă în 2019 în Cluj-Napoca erau 2 stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2.000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare care au generat costuri de peste 1 milion de lei în 2022.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind Modificarea și completarea Anexei la Hotărârea nr. 986/2017(aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plata orară din municipiul Cluj-Napoca) astfel cum a fost modificată și completată prin Hotărârea nr. 973/2018, Hotărârea nr. 1017/2018, Hotărârea nr. 280/202, Hotărârea nr. 947/202 și Hotărârea nr. 600/2022

Etapa consultării publice are loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie 2023. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

loading...
Comenteaza