Gazonul Cluj Arena: primele concluzii ale trimisului UEFA

Gazonul Cluj Arena: primele concluzii ale trimisului UEFA
UEFA a trimis un reprezentant pentru a vedea care este starea gazonului de pe Cluj Arena, după Festivalul Untold şi înainte de meciul România - Muntenegru.

Marţi dimineaţa, un reprezentant al UEFA, de origine britanică, a venit să analizeze gazonul de pe Cluj Arena. El a fost aşteptat de doi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal (FRF), de secretarul general adjunct, Gabriel Bădescu, şi de ofiţerul de presă Paul Zaharia. Primele concluzii par să fie favorabile.

Trimisul UEFA a văzut gazonul şi a spus că se poate juca un meci de fotbal pe el, dar că singura problemă este cea de estetică. Ne-a şi dat unele indicaţii. Ne-a spus să îl lăsăm să crească puţin, după care să îl tundem zilnic. S-a văzut că se pricepe", a declarat Radu Raţiu, directorul societăţii Cluj Arena SA.

El a explicat că densitatea ierbii se dublează din două în două zile şi că în 3 septembrie, ziua când urmează să aibă loc antrenamentele oficiale, gazonul va primi o doză dintr-un fertilizator foarte puternic, care îl va face să arate excelent.

Britanicul a făcut un test cu un tobogan special, pentru a vedea cum sare mingea, şi a observat că gliile sunt bine prinse, concluzionând că nu există vreun pericol de accidentare din cauza suprafeţei de joc. Raportul pe care îl va întocmi va fi trimis la UEFA şi la FRF.

La fel s-a întâmplat şi înaintea meciului amical România - Spania, din martie. Atunci, gazonul a fost afectat de un meci de rugby care a avut loc în februarie, dar şi de frig, respectiv de faptul că peste iarnă nu a fost pornită instalaţia de încălzire.

Un „sprint" pe ultima sută de metri a făcut ca suprafaţa de joc să arate bine şi toată lumea s-a declarat mulţumită. Ba chiar iarba a putut fi tunsă mai înalt, la cererea selecţionerului de atunci, Anghel Iordănescu, astfel încât ibericii să nu poată pasa atât de uşor pe cât şi-ar fi dorit.

Terenul a intrat într-un proces de refacere imediat după terminarea Festivalului Untold, în 8 august. S-au făcut operaţiuni de supraînsămânţare, fertilizare şi vertidrenare. Organizatorii  Untold au plătit deja 30.000 de euro pentru aducerea suprafeţei de joc la parametri optimi.

Meciul de fotbal România - Muntenegru, din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial 2018, va fi primul în care germanul Christoph Daum va sta pe banca tehnică a tricolorilor noştri. Partida este programată pentru 4 septembrie, ora 21:45. Biletele s-au pus deja în vânzare pe internet şi costă între 35 şi 500 de lei.

Comenteaza