Încă o piaţetă cu terase în centrul Clujului: 10 locaţii se scot la licitaţie

Încă o piaţetă cu terase în centrul Clujului: 10 locaţii se scot la licitaţie

Un număr de 10 terase vor funcţiona în centrul Clujului, pe două străzi reabilitate anul trecut. Este vorba despre Emile Zola şi Sextil Puşcariu. 

Conform proiectului HCL, ce urmează să fie adoptat în şedinţa de miercuri, 21 aprilie 2021, terasele vor avea între 6.5 şi 68 de mp şi vor fi scoase la licitaţie. Durata închirierii este de 5 ani, fără drept de prelungire, iar preţul minim al chiriei este de 50 lei/mp/lună, valabil pentru luna februarie 2021 şi care va fi actualizat conform ratei inflaţiei prezentată de INS. 

Încă o piaţetă cu terase în centrul Clujului: 10 locaţii se scot la licitaţie

Amintim că, cele două străzi au fost modernizate, anul trecut, în cadrul proiectului ce a vizat transformarea străzii Regele Ferdinand. Emile Zola este în cea mai mare "shared space", adică aici pot intra doar mașinile de aprovizionare și ale riveranilor fără însă a putea staționa. Totodată de la intersecția cu Sextil Pușcariu, strada Emil Zola este complet pietonală. Au fost însă prevăzuți stâlpi retractabili, pentru acces în cazuri de forță majoră. 

Alte 9 terase, cu suprafeţe cuprinse între 15 şi 60 de mp, vor fi scoase la licitaţie pe Bulevardul Eroilor. Aici, chiria este ed 60 lei/mp/lună. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza