Foto Încep lucrările de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Primarul Pivariu: „Am predat amplasamentul către constructor”

Încep lucrările de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Primarul Pivariu: „Am predat amplasamentul către constructor”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu
Încep lucrările de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Primarul din Florești: „Am predat amplasamentul către constructor”
Încep lucrările de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Primarul din Florești: „Am predat amplasamentul către constructor”
Încep lucrările de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj. Primarul din Florești: „Am predat amplasamentul către constructor”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea lucrărilor în teren la construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj. 

Edilul celei mai mari comune din țară spune că se va lucra în special pe timp de noapte pentru eficientizarea operațiunilor și reducerea disconfortului în trafic.

Încep lucrările la construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Astăzi (joi - n.red.) a fost predat amplasamentul către constructor pentru începerea lucrărilor. Constructorul va lucra în special pe timp de noapte pentru eficientizarea operațiunilor și reducerea disconfortului în trafic. Contractul de lucrări din această etapă cuprinde o serie de acțiuni esențiale pentru construcția acestui spital modern.

Astfel vor fi realizate acum:
- Organizarea de șantier
- Lucrări pregătitoare și împrejmuire;
- Excavare grosieră de aproximativ 180.000 mc;
- Lucrări de protejare a săpăturii, inclusiv pereți mulați;
- Lucrări de fundații speciale;
- Lucrări de deviere a utilităților

Durata de executie a acestor etape este de 8 luni, începând chiar de azi. Suntem entuziasmați de acest proiect care va aduce beneficii semnificative comunității noastre. Vă mulțumim pentru susținere și vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor!”, a transmis Bogdan Pivariu.

Antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale spitalului este Ubitech Construcții SRL, care va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza