Încep lucrările de schimbare a rețelelor de apă și canalizare pe 100 de străzi din Cluj-Napoca! Investiție de 25 mil. euro

Încep lucrările de schimbare a rețelelor de apă și canalizare pe 100 de străzi din Cluj-Napoca! Investiție de 25 mil. euro
| Foto: Facebook.com/cjcluj

În valoare totală de peste 124.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A.

Luni, 6 martie 2023, Compania de Apă „Someș” a predat constructorului amplasamentul celor 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.

„Începând chiar de săptămâna viitoare constructorul va începe execuția lucrărilor. Prima stradă pe care se va intra este Dragalina, situată în zona centrală al municipiului și unde Primăria Cluj-Napoca are în plină derulare un proiect de modernizare și sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale. Tocmai pentru a reduce la minim disconfortul creat cetățenilor și participanților la trafic, vom încerca să prioritizăm străzile aflate deja în șantier. În plus, o mare parte a lucrărilor de reabilitare se vor realiza non invaziv, prin tehnologii noi, fără săpături și devieri de trafic”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi.

În același timp, antreprenorul lucrărilor va reabilita și înlocui cca. 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Comenteaza