Începe șantierul la blocurile lui Chimu Căpușan de pe stradă Fabricii

Începe șantierul la blocurile lui Chimu Căpușan de pe stradă Fabricii

Municipalitatea a emis autorizația de construire pentru ansamblul omului de afaceri Chimu Căpușan.

Municipalitatea a emis o autorizatie de construire pentru ''IMOBIL CU FUNCȚIUNI MIXTE J9 - 2S+P+7E, LOCUIRE ȘI FUNCȚIUNI TERȚIARE - SERVICII PROFESIONALE CONFORM P.U.Z. APROBAT PRIN H.C.L. NR. 580 DIN 4.08.2022, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPEJMUIRE PROVIZORIE TEREN ȘI ORGANIZARE DE ȘANTIER'', pe strada Fabricii, nr. 145A.  Investiție de bază: 18.045.079 lei. Durata de executie a lucarilor este de 60 calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

Beneficiarele acestei investiții sunt societățile Sput S.A. și Sares S.A, firme la care unul dintre acționarii principali este Chimu Căpușan, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Cluj.

Zona are o suprafață de 34.400 metri pătrați (3,44 ha), iar proprietarul terenului vrea să construiască aici un mini-cartier de 8 blocuri cu 411 apartamente. Pe o suprafață de aproape 7.000 de metri pătrați va fi edificat un hotel de apartamente, iar pe o suprafață de 7.130 de metri pătrați vor fi birouri; zona dedicată comerțului este de 1.455 de metri pătrați, iar cea pentru „funcțiuni terțiare” este de 850 de metri pătrați.

Constructorul a prevăzut în PUZ și o creșă (627 de metri pătrați).

Accesul în zonă se realizează din str. Sobarilor și din str. Fabricii, pe un drum de acces de 7 m carosabil + trotuar de 1,5 m pe latura nordică, ce se dezvoltă la o ampriză de 21 m (str. “B”) și din str. „A”, (7m carosabil + trotuar de 1,5m pe latura estică și locuri de staționare), pe tronsonul de la intersecția cu str. “B” până la intersecția cu str. Marcus Aurelius.

Staţionarea vehiculelor se va realiza în proporţie minimă de 75% în spaţii specializate, dispuse la subsolul / demisolul / parterul clădirilor. Parcajele auto amenajate la sol vor respecta normele sanitare în vigoare, respectiv vor păstra o distanţă minimă de 5 m faţă de ferestrele camerelor de locuit. Necesarul de parcaje va fi dimensionat conform Anexei 2 la Regulamentul PUG. Atunci când se prevăd funcţiuni diferite în interiorul aceleiaşi parcele, necesarul de parcaje va fi determinat prin însumarea numărului de parcaje necesar fiecărei funcţiuni în parte.

Pe parcela (5), de pe latura sudică a străzii “B”, se va amenaja un spațiu verde cu acces public nelimitat, în suprafață de 785mp.

Implementarea investițiilor se va realiza în două faze/etape:

Etapa 1: teritoriului situat pe frontul sudic al străzii “B” precum și circulațiile ce le deservesc – str.”B” și str.”A”.

Anterior emiterii autorizațiilor de construire pentru clădirile propuse pe parcela (3) si parcela (5) ( cf. Planșei A12 Plan Parcelar) , se vor echipa edilitar complet (inclusiv iluminat stradal) și realiza la strat de uzură partea carosabilă a străzilor “A” și “B” (inclusiv suprafața pentru staționarea autovehiculelor prevăzută la nivelul carosabilului), iar până la recepția construcțiilor vor fi amenajate trotuarele ce deservesc parcelele reglementate în etapa 1. Anterior recepției construcției de pe parcela (5), imobilul cu destinația de creșă și terenul aferent (parcela 3), va fi trecută în domeniul public cu titlu gratuit.

Etapa 2: teritoriul situat pe frontul nordic al străzii “B”, până la str. Sobarilor ( parcela 4 cf. Planșei Plan Parcelar)

Emiterea autorizațiilor de construire pentru investițiile din etapa 2 se va face după recepția finală a lucrărilor din etapa 1, însă nu mai repede de 2025.

Strada nou propusă (str. ”B”), suprafața de teren necesară lărgirii străzii „A” (parcela 2) și suprafața de teren necesară lărgirii str. Fabricii (parcela 1) , vor fi trecute în domeniul public cu titlul gratuit anterior recepției construcțiilor propuse în etapa 2.

Comenteaza