Video Indemnizații „astronomice" în consiliile de administrație de la stat. Ce măsuri ar trebui luate, în opinia vicepreședintelui CJ Cluj
- Scris de Anca Colibasanu
- 31 Mar 2025, 14:07
- Administraţie
- Ascultă știrea

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj (CJ Cluj), Radu Rațiu, a subliniat, la ZIUA LIVE, că nu e normal ca în companiile de stat să se acorde bonusuri peste bonusuri și indemnizații atât de mari în consiliile de administrație.
În discursul susținut sâmbătă, la Cluj, Crin Antonescu a spus, printre altele, că nu a uitat niciodată de unde a pornit înainte de parcursul său politic. E un mesaj adresat votanților, prin care acesta transmite, în opinia vicepreședintelui CJ Cluj, că politicienii trebuie să se întoarcă la firul ierbii, pentru că între cetățenii României există mari discrepanțe.
„Cred că trebuie să ajungem la firul ierbii, ca și politicieni, să nu uităm de unde am plecat și să nu uităm de greutățile fiecărui individ din această țară, să creăm condiții pentru ca fiecare cetățean din țara asta să își poată asigura un trai decent. Cred că trebuie să lucrăm la discrepanțele din societate, să lucrăm ca să nu mai apară frustrări între cetățenii acestei țări, pentru că nu e normal să avem bonusuri peste bonusuri (în instituțiile de stat – n.red), nu este normal să avem salarii foarte mari în unele Regii ale statului, nu e normal să avem consilii de administrație plătite cu sume foarte mari – pentru o oră de prezență la acea ședință – deci cred că aceste lucruri creează frustrări în societate.
Cred că Crin Antonescu a vrut să spună să rămânem umili, oameni între oameni și să lucrăm pentru oameni”, a spus Radu Rațiu.
Vicepreședintele CJ Cluj a subliniat că un membru într-un consiliu de administrație din companiile sau regiile din subordinea instituției pe care o reprezintă poate ajunge la o indemnizație, ca președinți, de până la 2000 de lei.
„Noi avem (în regiile din subordine – n.red), undeva până la 2000 de lei, indemnizație, dar din păcate la nivel național sunt consilii de administrație plătite cu sume poate și de 10-15 ori mai mult, ceea ce nu este normal”, a completat Radu Rațiu.