Foto Investiție interesantă la Cluj! Comuna cu cea mai mică populație din județ va avea terenuri de sport ultramoderne și zone de agrement

Urbaniștii județului Cluj au avizat favorabil două proiecte asemănătoare în comuna Ploscoș, care vizează edificarea unor spații de agrement.

Proiectele au fost dezbătute și votate, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Cele două PUZ-uri de introducere teren în intravilan au fost solicitate de primăria Ploscoș, care sunt și beneficiarii investițiilor.

Primul proiect prevede construirea unui spațiu de agrement, dotat cu un teren de sport multifuncțional (fotbal și tenis de câmp) și loc de joacă pentru copii, în satul Valea Florilor.

Al doilea proiect este situat chiar în centrul comunei, pe un teren de 18.000 de mp, pe care urmează a fi edificate două terenuri de sport, locuri de parcare, un punct de alimentație publică, grup sanitar și gospodăresc, un spațiu de relaxare și o zonă verde.

Lipsa de accesibilitate, imaginea de zonă neîntreținută, abandonată, nevoia stringentă de zone de sport, locuri de joacă și spații verzi amenajate la nivelul comunei, poziția și legăturile pe care le poate facilita, urgentează necesitatea amenajării. Zona are un potențial educativ, acesta fiind valorificat prin scenariul propus. Noile amenajări vor marca startul pentru dezvoltarea unui conținut cu adevărat inovator care să se integreze armonios în contextul dezvoltărilor existente sau propuse în comuna Ploscoș”, se arată în documentație.

Potrivit ultimului recensământ din 2021, comuna Ploscoș înregistra doar 540 de locuitori, cel mai mic număr din întreg județul Cluj.

Comenteaza