Iulian Dascălu îşi mai trage o clădire de birouri. S-a asociat cu "regele păcănelelor"

Iulian Dascălu îşi mai trage o clădire de birouri. S-a asociat cu
„Cartierul Dascălu". Aşa s-ar putea numi zona de lângă parcul Gheorgheni.

Omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu construieşte intens la Cluj. A ridicat mall-ul şi o clădire de birouri, date în folosinţă în 2007, apoi a construit o altă clădire de birouri, în apropiere. Iulius Mall, United Business Center Iulius şi United Business Center Tower. Acum, Dascălu a trecut strada şi s-a apucat să ridice un alt imobil de birouri cu multă sticlă, Riviera Office, alături de o clădire de apartamente de lux, cu piscină şi spa, deja dată în folosinţă, Riviera Residence.

Şantierul s-a deschis pe strada Teodor Mihali, colţ cu Aleea Slănic, iar acolo urmează să se construiască o clădire cu două niveluri de subsol, parter şi şapte etaje. Proiectantul este Arhimar Serv, o societate care obţine multe proiecte importante, iar antreprenorul este Build Corp, venit tocmai de la Iaşi.

Pe panoul de informare apare ca beneficiar al construcţiei Riviera Office SRL, societate înregistrată la Registrul Comerţului din Cluj. Firma este deţinută, în proporţii egale, 85.100 de părţi sociale fiecare, de Iulius Holding SRL, cu sediul în Iaşi, şi de Riviera Rezidence SRL, firmă înfiinţată la Bistriţa. În spatele acestor societăţi stau oameni cu mulţi bani. De o parte, Iulian Dascălu, de celalaltă, Petru Rus.

Dacă nu vă este cunoscut acest nume, trebuie să ştiţi că Rus este regele "păcănelelor". Acesta conduce lanţul de săli de jocuri Metropolis. În 2011, compania sa şi-a extins activitatea de jocuri de noroc prin amplasarea de aparate de tip slot machine pe întreg teritoriul ţării.

Tot în 2011, firma Metropolis a inaugurat un cazino pe calea Victoriei, în incinta Hotelului Novotel. Jocurile de noroc patronate de bistriţeanul de 47 de ani şi de partenerul său, Radu Chifa, s-au mutat apoi pe televizor, într-un concurs care s-a numit SuperBingo Metropolis. În legătură cu acest joc TV, numeroşi români s-au considerat înşelaţi şi au acţionat societatea în judecată.

Administratorul Riviera Office SRL este, potrivit datelor din Monitorul Oficial, Sorin Claudiu Guttman, cel care ocupă funcţia de shopping center manager la Iulius Mall Cluj. Potrivit autorizaţiei de construire eliberată de Primăria Cluj-Napoca, în 21 iunie 2016, valoarea estimată a lucrărilor este de 14,4 milioane de lei, plus 511.483 de lei costul organizării de şantier. Durata de execuţie pentru acest proiect este de 36 de luni.

Comenteaza