Judeţul apelează la justiţie pentru a-şi recupera calea de rulare şi parcarea de avioane sechestrate

Judeţul apelează la justiţie pentru a-şi recupera calea de rulare şi parcarea de avioane sechestrate
Consiliul Judeţean Cluj a făcut o acţiune în instanţă pentru înscrierea în Cartea Funciară a celor două proprietăţi ale instituţiei, din zona aeroportului, care în acest moment sunt sechestrate de un creditor pentru o datorie a unei firme private, care nu recunoaşte forul judeţean drept proprietar.

 

Este vorba de o cale de rulare avioane şi a unei platforme de parcare avioane în suprafaţă de 8.344 mp. În 15 decembrie reprezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), regie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, au venit în faţa plenului instituţiei şi au cerut intervenţia consilierilor pentru a determina conducerea executivă să urgenteze procedurile pentru a-i fi înscrise în Cartea Funciară cele două obiective.

„Noi, la momentul acesta, ne găsim cu sechestru pus pe cele două obiective, ne creează mari probleme din punct de vedere operaţional. Am estimat, raportat la anii precedenţi, la 37.000 de euro efectul financiar negativ pe care îl produce, având în vedere că suntem foarte limitaţi la locurile de parcare. (..) Începând cu luna aceasta vine a patra aeronavă de la Wizz Air; vom fi puşi în situaţia de a respinge trafic din cauza insuficienţei locurilor de parcare", afirma Iuliu Pop, directorul operaţional al AIAIC.

Preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că a fost depusă acţiunea în instanţă pentru înscrierea în Cartea Funciară pe numele instituţiei judeţene a celor două obiective, după ce firma respectivă nu a dat curs unei înţelegeri pe cale amiabilă, deşi pierduse irevocabil procesul în 2013.

Povestea acestei situaţii de-a dreptul incredibile a fost relatată pe larg de către directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, într-o emisiunea a REALITATEA FM Cluj, în urmă cu mai bine de două luni.

„Există această parcare pentru avioane uşoare de 6.600 mp şi o bretea de 2.000 mp care aparţin CJ Cluj şi care în 2002 au fost intabulate de Aviatrans SRL fără să existe niciun act. Când am observat acest lucru, am sesizat CJ şi, împreună cu acesta, am demarat procese. A fost un proces mai lung pentru că Aviatrans pretindea şi 3,7 ha de teren, tot intabulate incorect, fără să aibă niciun act.

Ca urmare a acestor demersuri, în februarie 2013, ICCJ a dat o decizie favorabilă în favoarea CJ şi dispunea modificarea cărţii funciare, cu înscrierea dreptului de proprietate în favoarea CJ, având în vedere că Aviatrans nu avea niciun act. Din septembrie 2013 am făcut adrese repetate în care i-am rugat (cei de la CJ Cluj, n. red.) să înceapă un proces pentru rectificare, după cum se dispunea în hotărârea irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Am prezentat în repetate rânduri în consiliul de administraţie al aeroportului acest lucru", declara atunci Ciceo.

 

 

 

Comenteaza