Jumătate de milion pentru şcolile din satele cu primari USL

Jumătate de milion pentru şcolile din satele cu primari USL
Liberalul Horea Uioreanu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean, se grăbeşte să trimită spre primarii USL-işti fondurile necesare introducerii apei în şcoli. Din cele şase comune care vor primi bani, trei au primari PNL şi trei primari PSD.

Pentru acest an, Consiliul Judeţean va aloca 500.000 de lei pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizarea în şcolile şi grădiniţele de la ţară. Banii se alocă integral pentru comunele cu primari USL. Mai concret, aceştia vor fi împărţiţi între primăriile Apahida, Chinteni, Baciu, Cămăraşu, Chiuieşti şi Cuzdrioara. Liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a menţionat că programul va continua şi în viitor.

Introducerea reţelelor de apă şi canalizare în şcolile din mediul rural este un proiect iniţiat de PSD încă încă dinainte de 2012. Din lipsă de fonduri, însă, acesta a tot fost tergiversat. Anul acesta, plenul a decis să aloce o finanţare de 500.000 de lei, pentru deschiderea programului de lucrări. Executivul a ales să înceapă cu şcolile din satele conduse de primari USL. Apahida, Chinteni, Baciu, Cămăraşu, Chiuieşti şi Cuzdrioara. Preşedintele Horea Uiorenau a anunţat că, treptat, toate şcolile vor beneficia de lucrări de racordare la reţelele de apă şi canalizare. Pe moment, însă, a apreciat el, pot fi aprobate lucrări în limita maximă a bugetului de care dispune instituţia. Sumă de 21.000 de lei va fi păstrată ca rezervă, urmând să se repartizeze ulterior, în măsura în care din eventualele economii se vor putea constitui suficiente fonduri pentru abordarea lucrărilor necesare pentru alte localităţi. Astfel, în comuna Apahida, se vor aloca 30.495 de lei pentru reţeaua de canalizare din Dezmir. În comuna Chinteni se va aloca suma de 101.905 de lei pentru apă şi canalizare în şcolile din satele Deuşu, Măcicaşu, Feiurdeni şi Chinteni. Baciu va încasa 121.982 de lei pentru canalizarea din şcolile Suceagu, Mera, Coruş şi Popeşti. Cămăraşu va obţine 99.301 lei, pentru apa şi canalizarea şcolilor din Năoiu, Sâmboleni, Făgădaia. Chiuşieti va primi 92.017 lei pentru apa şi canalizarea şcolilor din Măgoaja, Strâmbu, Mănăştuel şi Chiuieşti. Cuzdrioara va primi, de asemenea, 33.100 de lei pentru reţeaua de apă şi de canalizare la şcola din Mănăşturel. Fondurile se vor aproba în prima şedinţă de Consiliu Judeţean.

Comenteaza